Acţionarii Romgaz au aprobat numirea Ernst & Young ca auditor al companiei

A.I.
Ziarul BURSA #Companii / 7 octombrie 2021

Acţionarii Romgaz au aprobat numirea Ernst & Young ca auditor al companiei

Acţionarii Romgaz (SNG) au aprobat, în adunarea de ieri, numirea Ernst & Young Assurance Services SRL în calitate de auditor financiar al companiei, pentru o durată minimă de trei ani, respectiv 2021 - 2023, după cum reiese din raportul producătorului de gaze naturale postat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Este practic o prelungire a colaborării dintre cele două firme, în condiţiile în care şi până acum Ernst & Young a fost auditor al Romgaz. Conform materialelor adunării acţionarilor, Romgaz în comun cu Filiala de Înmagazinare Gaze Naturale Depogaz, a organizat o licitaţie deschisă pentru prestarea serviciilor de audit, în cadrul căreia a primit oferte din partea a două firme de audit, cea mai avantajoasă privind raportul calitate-preţ fiind a Ernst & Young Assurance Services.

La începutul acestei săptămâni, Romgaz şi Exxon au prelungit, până la 15 octombrie, perioada de exclusivitate privind negocierile de achiziţie a tuturor acţiunilor emise de ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited, ce deţine 50% din drepturile dobândite şi obligaţiile asumate prin Acordul de concesiune pentru explorare, dezvoltare şi exploatare petrolieră în perimetrul XIX Neptun Zona de Apă Adâncă. Pentru acoperirea unei părţi din preţul tranzacţiei, producătorul de gaze naturale cu sediul în Mediaş caută finanţare bancară de 1,6 miliarde de lei, conform unui raport al companiei de săptămâna trecută.

Pentru primele şase luni ale anului, Romgaz a raportat un profit net de 761,6 milioane de lei, în scădere cu 4,9% faţă de cel din aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce cifra de afaceri s-a ridicat la 2.250 miliarde de lei, în creştere cu 2,58%, pentru aceeaşi perioadă de raportare.

Statul Român, prin Ministerul Energiei, deţine 70% din producătorul de gaze, a cărui evaluare bursieră se ridică la circa 13,5 miliarde de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

27 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.8922
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4928
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8793
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5612
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.5647

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro