Acţionarii SIF Oltenia au aprobat răscumpărarea a cel mult 5% din societate

ANDREI IACOMI
Piaţa de Capital / 31 martie

Acţionarii SIF Oltenia au aprobat răscumpărarea a cel mult 5% din societate

Programul a fost propus de conducerea SIF-ului la scurt timp după ce Ben Madadi depusese o ofertă la ASF, informaţie ce nu era publică

Acţionarii SIF Oltenia (SIF5) au aprobat, în adunarea de astăzi, derularea programului de răscumpărare a cel mult 5% din societate, ce fusese propus de conducerea SIF-ului la două zile după ce investitorul Ben Madadi depusese spre aprobare o ofertă pentru achiziţia a 7% din capitalul societăţii, informaţie ce în momentul apariţiei convocatorului nu era publică.

În adunarea de astăzi, acţionarii SIF Oltenia au dat undă verde demarării de către SIF a răscumpărării a cel mult 25 de milioane de acţiuni proprii, la preţurile pieţei, dar care nu pot fi mai mici de 0,1 lei/titlu şi mai mari de 4 lei/titlu. Programul se va întinde pe o perioadă de cel mult cinci luni de la publicării hotărârii acţionarilor în Monitorul Oficial, acţiunile urmând să fie anulate pentru reducerea capitalului social.

Foarte suspect este că acţionarii SIF Oltenia au fost convocaţi să aprobe operaţiunea de piaţă în data de 23 februarie, la doar două zile după ce Madadi depusese oferta la ASF. Mai mult decât atât, practica uzuală este ca astfel de programe de răscumpărare să fie propuse la adunarea de bilanţ, ca metodă complementară sau alternativă de a recompensare a acţionarilor. Dar acum SIF-ul a convocat acţionarii pentru aprobarea răscumpărării în data de 31 martie, înainte de adunarea de bilanţ, care va avea loc pe 28 aprilie.

În plus, în foarte scurt timp după ce oferta lui Madadi a ajuns la ASF, cineva a început să cumpere masiv acţiuni SIF Oltenia, zile la rând. Toată bursa avea căderi masive din cauza confilictului din Ucraina, dar titlurile SIF5 tot creşteau. Ben Madadi ne-a spus că el nu a cumpărat acţiuni SIF5 după depunerea ofertei. În aceste condiţii, probabilitatea ca evoluţia titlurilor SIF Oltenia să fie întâmplătoare, fără legătură cu oferta investitorului care pe atunci nu era cunoscută publicului, este nulă.

Ben Madadi a strâns în oferta pe care a derulat-o între 9 şi 22 martie numai 0,19% din SIF Oltenia, infim faţă de 7% din societate, pentru cât lansase operaţiunea de piaţă.

Opinia Cititorului ( 4 )

 1. Doar ca de cand a fost preluata Sif 5 de catre cooperativa Sif 1+Sif4+fondurile lor a disparut de pe cladire denumirea societatii.

  Va rog sa actualizati poza.

  E ceva semn,oare? 

  1. Lupul facea pe moralistul la Ciurezu, acum care este superioritatea conducerii asigurate de Dragoi?

  Programul a fost propus si votat. Exista si propunere de dividend de 0.03. Aceasta conducere ar putea sa castige respectul retailului daca vor livra cresteri de pret. Poate si un market maker ar face aciunea mai atractiva

  1. Cu Ciurezu randamentul era mai atractiv pentru actionari mici.

GALA BURSA 2022
Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

09 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9211
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6615
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9963
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7073
Gram de aur (XAU)Gram de aur268.9159

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro