Acţionarii SIF Oltenia au aprobat schimbarea denumirii societăţii în Infinity Capital Investments

ANDREI IACOMI
Piaţa de Capital / 27 aprilie 2023

Acţionarii SIF Oltenia au aprobat schimbarea denumirii societăţii în Infinity Capital Investments

SIF-ul nu va acorda dividende

Conducerea societăţii vrea să se premieze

Acţionarii Oltenia (SIF5) au aprobat, în adunarea de astăzi, schimbarea denumirii societăţii în Infinity Capital Investments, conform unui raport al emitentului publicat la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

În ultima perioadă, alte trei SIF-uri şi-au schimbat denumirea. Fosta SIF Moldova a devenit Evergent Investments (EVER), SIF Transilvania poartă acum numele de Transilvania Investments (TRANSI), iar SIF Banat-Crişana (SIF1) este Lion Capital.

Tot astăzi, acţionarii SIF Oltenia au aprobat ca întregul profit al anului trecut, în sumă de 164,8 milioane de lei, să meargă către Alte Rezerve, pentru susţinerea viitoarelor investiţii. Modelul este asemănător cu cel al SIF Banat-Crişana (actuala Lion Capital) şi SIF Muntenia, societăţi care au obiceiul să nu dea bani acţionarilor ci să-i plaseze, între altele, în diferite fonduri de investiţii, care cumpără chiar acţiuni SIF1 şi SIF4.

Pe de altă parte, s-a aprobat răscumpărarea de către societate a două milioane de acţiuni proprii, pentru distribuirea cu titlu gratuit către administratorii, directorii şi angajaţii SIF-ului, în scopul fidelizării şi al recompensării pentru activitatea desfăşurată în cadrul societăţii. Titlurile urmează să fie alocate în funcţie de criteriile de performanţă ce urmează să fie stabilite de Consiliul de Administraţie. Acţiunile vor fi răscumpărate la preţul pieţei, dar care nu poate fi mai mic de 0,1 lei şi mai mare de 4,45 de lei.

În toamna anului 2020, conducerea SIF Oltenia a fost înlăturată în urma votului unui grup format din SIF Banat-Crişana, SIF Muntenia şi un mănunchi de fonduri de investiţii finanţate în diferite proporţii chiar de cele două SIF-uri. Astfel, SIF1, SIF4 şi fondurile pe care le finanţau ajuseseră să aibă direct şi indirect peste 30% din SIF Oltenia, când încă exista un prag de deţinere de 5%. Dar, Autoritatea de Supraveghere Financiară a susţinut într-una că nu există concertare pentru că administratorii fondurilor sunt independenţi de cei care-i finanţează.

Ulterior, fondurile de pensii Pilon II au fugit din acţionariatul SIF Oltenia. Astfel, dacă în decembrie 2018 cinci din cele şapte fonduri de pensii obligatorii aveau 12% din societatea din Craiova, în februarie acest an doar un fond Pilon II mai avea deţinea 0,02% din SIF Oltenia.

Pentru luna martie, societatea a raportat o Valoare Unitară a Activului Net de 4,4175 lei care, faţă de preţul acţiunii SIF5 de astăzi, de 1,73 lei, echivalează cu un discount de tranzacţionare de 61%.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. suveica se numeste.

    DIICOT trebuie doar sa ia urma banilor. 

    1. Nici ASAF nici DIICOT nu misca ..... escrocii fura in liniste si ascund banii in

      in paradise fiscalre 

Atenţiune!
Mâine BURSA publică
Pfizergate!
• Informaţii inedite
• Declaraţii obţinute în exclusivitate BURSA

BURSA
APA NOVA
hidroelectrica.ro
aages.ro
fedbet.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Apr. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6739
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1301
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8294
Gram de aur (XAU)Gram de aur359.4100

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
edevize.ro
mastercommunications.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
hipo.ro
32.aicps.ro
roenergy.eu
AIESEC
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb