Acţionarii SIF Transilvania au respins atragerea răspunderii pentru trei membri ai board-ului

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 17 februarie

Acţionarii SIF Transilvania au respins atragerea răspunderii pentru trei membri ai board-ului

Acţionarii SIF Transilvania (SIF3) au respins, în adunarea de ieri, pornirea acţiunii în răspundere împotriva preşedintelui Crinel-Valer Andănuţ, vicepreşedintelui Nicolae Petria şi a lui Gheorghe Luţac, membru al Consiliului de Supraveghere, se arată în raportul societăţii de investiţii financiare din Braşov remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Convocarea fusese făcută la solicitarea grupului de acţionari condus de fostul arbitru de fotbal Constantin Frăţilă, motivul invocat fiind o presupusă prejudiciere a SIF-ului cu aproape 153.000 lei, sumă ce i-a fost plătită ca indemnizaţie de membru al board-ului lui Dumitru Carapiti. În esenţă, Grupul îşi justifica solicitarea prin faptul că cei trei, prin hotărârile adoptate şi conduita avută în cadrul board-ului, nu au respectat decizia acţionarilor din 28 aprilie 2020, potrivit căreia lui Dumitru Carapiti îi încetase de drept mandatul de membru al Consiliului de Supraveghere, ca urmare a aprobării de către AGA a exercitării acţiunii în răspundere. În luna mai, Consiliul a adoptat o hotărâre prin care a luat act de voinţa acţionarilor privind încetarea mandatului lui Carapiti, dar în data de 14 august boad-ul a hotărât revocarea deciziei, permiţându-i acestuia să participe la şedinţe şi plătindu-i indeminizaţia, reiese din materialele SIF3 publicate pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti.

"Menţionăm că Hotărârea Consiliului din 14 august 2020 (...) a fost adoptată ca urmare a corespondenţei purtate între Autoritatea de Supraveghere Financiară şi SIF Transilvania", se arăta atunci în comunicatul societăţii de investiţii financiare cu sediul în Braşov.

Amintim că, în luna octombrie, ASF i-a retras lui Carapiti avizul de membru al Consiliului de Supraveghere al SIF Transilvania.

În decembrie, acţionarii societăţii de investiţii financiare au ales un nou board format din Paul-George Prodan, Patriţiu Abrudan, Marius-Petre Nicoară, Constantin Frăţilă şi Radu Momanu, cu un mandat de patru ani începând de la data autorizării de către ASF. Crinel Andănuţ şi Nicolae Petria nu au primit voturi suficiente pentru a face parte din noul board, în timp ce Gheorghe Luţac nu a mai candidat pentru un nou mandat în Consiliul SIF Transilvania.

SIF Transilvania a raportat pentru 2020 un profit net preliminar de 37,19 milioane de lei, cu circa 80% sub cel din 2019, de 181,79 milioane de lei, pe fondul diminuării veniturilor cu 74%, până la 54,04 milioane de lei, în contextul impactului pandemiei Covid-19 asupra societăţilor din portofoliu, după cum reiese din raportul SIF-ului.

Pentru finalul lunii ianuarie, SIF Transilvania a raportat o Valoare Unitară a Activului Net de 0,5547 lei, ceea ce raportat la preţul acţiunii SIF3 din data de 15 fenruarie, de 0,347 lei, oferera un discount de 37,45%.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. pe cand o noua aga?

    asteptam cu interes 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
Super protecție cyber pentru echipamente de business
BITCOIN ROMANIA

Curs valutar BNR

26 Feb. 2021
Euro (EUR)Euro4.8745
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0209
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4406
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5894
Gram de aur (XAU)Gram de aur228.2335

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
www.hipo.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro