Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

Acţiunile Alibaba au debutat la Hong Kong cu o creştere de 6,9% faţă de preţul din ofertă

I.M.
Companii /

Sursă foto: Twitter

Sursă foto: Twitter

Acţiunile gigantului chinez de comerţ electronic Alibaba au debutat la bursa din Hong Kong cu o creştere de 6,9% faţă de preţul din oferta publică iniţială şi cu puţin peste preţul de la New York, marcând cea mai mare vânzare de acţiuni la nivel mondial din acest an, relatează Reuters.

Alibaba a atras cel puţin 11,3 miliarde de dolari prin listarea secundară, care a fost văzută ca un vot de încredere în viitorul centrului financiar din Hong Kong, pe fondul protestestelor anti-guvernamentale violente din ultimele şase luni.

Suma atrasă ar putea urca până la 12,9 miliarde de dolari dacă Alibaba va opta să exercite o opţiune de supraalocare în termen de 30 de zile de la debutul tranzacţiilor.

Fondurile obţinute vor ajuta Alibaba, cea mai mare companie din Asia în funcţie de valoarea de piaţă şi a şaptea ca mărime la nivel mondial, să investească mai mult în servicii online.

Potrivit analiştilor, crearea unei baze de investitori în Hong Kong şi China poate funcţiona ca un sprijin pentru companie, dacă acţiunile tranzacţionate la bursa din New York vor fi afectate de conflictul comercial dintre Statele Unite şi China, transmite Reuters.

Alibaba este în acest an a cincea cea mai tranzacţionată companie la New York, cu o medie de 2,6 miliarde de dolari pe zi, potrivit datelor firmei Refinitiv. Traderii nu se aşteaptă ca volumul tranzacţiilor să fie la fel de ridicat la Hong Kong, din cauza unei taxe de timbru.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS