BURSA Analytics

Acţiunile Aquila - cel mai bun randament din BET

T.B., F.D.
BURSA Analytics / 14 martie

Acţiunile Aquila - cel mai bun randament din BET

CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 5 - 12 MARTIE 2024

Rareş Trif, BT Asset Management: "Există premise ca şi în 2024 consumul privat să evolueze bine, astfel încât Aquila să performeze"

Dragoş Manolescu, OTP Asset Management: "Am observat că, în anii în care populaţia merge la vot, bursa merge bine şi consumul merge bine"

Titlurile companiei de distribuţie şi logistică pentru piaţa bunurilor de larg consum Aquila (AQ) au înregistrat un randament de 2,77%, în perioada 5 - 12 martie 2024, în raport cu moneda euro, cea mai bună evoluţie din indicele BET, în intervalul menţionat.

Acţiunile Aquila se află pe un trend ascendent încă de la începutul anului trecut, iar unii administratori de fonduri de investiţii sunt de părere că există premise ca tendinţa să continue.

Rareş Trif, Directorul de Investiţii al BT Asset Management, a spus ieri în cadrul unei conferinţe: "Cred că Aquila este compania cea mai bine legată de consumul privat din România. Iar estimările sunt că vom avea un an bun în ceea ce priveşte consumul privat. La fel ca în 2023, în 2024 se preconizează să avem creşteri de salarii real pozitive peste inflaţie. Pe lângă asta am avut o primă rundă de creşteri de pensii în ianuarie şi va mai exista una în septembrie. Prin urmare, sunt premise ca şi în 2024 consumul privat să evolueze bine, astfel încât Aquila să performeze".

Dragoş Manolescu, CFA, Director General Adjunct al OTP Asset Management, a afirmat: "Aquila depinde de consum. Statistic, în anii electorali există foarte multe facilităţi. Anul acesta peste 50% din populaţia lumii merge la vot. Ne-am uitat pe nişte statistici şi am observat că, în anii în care populaţia merge la vot, bursa merge bine şi consumul merge bine. Deci, teoretic, ar trebui să meargă în continuare".

Pentru anul trecut, Aquila a raportat un profit net de 96,93 milioane de lei, care a depăşit cu 14% nivelul din 2022 şi cu 25% prognoza companiei, fiind cel mai mare profit de la înfiinţarea societăţii. De asemenea, cifra de afaceri s-a ridicat la 2,51 miliarde de lei, în creştere cu 14% faţă de 2022, conform unui raport al companiei publicat pe site-ul BVB.

Indici - BET-FI s-a apreciat cu 2,14%

Indicele BET, al celor mai lichide douăzeci de companii de la BVB cu excepţia SIF-urilor, s-a apreciat, în perioada 5 - 12 martie 2024, cu 0,28%.

Indicele BET- FI, al celor cinci foste SIF-uri plus Fondul Proprietatea (FP), a urcat cu 2,14%, în intervalul 5 - 12 martie 2024, în vreme ce indicele BET-XT s-a apreciat cu 0,42% în perioada menţionată.

Bucovina - Club de Munte - pe prima poziţie în topul randamentelor de la BVB

Cu o creştere de 19,18%, în intervalul 5 - 12 martie 2024, în raport cu moneda euro, acţiunile Casa de Bucovina - Club de Munte se situează pe prima treaptă în topul randamentelor de la BVB. Pe locul al doilea se află acţiunile companiei Condmag, cu o apreciere de 16,79%, iar pe locul al treilea se află titlurile Comelf, ce au urcat cu 9,29%.

Fonduri de investiţii - randament de 2,99% pentru FDI Audas Piscator

Clasamentul fondurilor de investiţii, în intervalul 4 - 11 martie 2024, este condus de titlurile FDI Audas Piscator, cu o apreciere de 2,99%.

Pe locul al doilea al podiumului s-a situat FDI Omninvest, ce a înregistrat o apreciere de 2,55%, în timp ce poziţia a treia a fost ocupată de titlurile Certinvest BET-FI Index, care au urcat cu 1,30%.

Bitcoin - creştere de 12,11%

Bitcoin a înregistrat o apreciere de 12,11%, în intervalul 5 - 12 martie 2024, în raport cu moneda euro

Cotaţia aurului a urcat cu 1,71%, iar cursul monedei naţionale, în raport cu cea europeană, s-a apreciat cu 0,11%, în intervalul de timp precizat.

Precizare: Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Piaţa AeRO nu este luată în calcul. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
APA NOVA
e-infra.ro
eximbank.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6576
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2114
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9174
Gram de aur (XAU)Gram de aur347.5083

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb