Acţiunile bancare americane şi-au revenit ieri

A.F.
Bănci-Asigurări / 15 martie

Acţiunile bancare americane şi-au revenit ieri

Acţiunile bancare americane şi-au revenit ierii, iar titlurile băncii regionale First Republic au urcat cu 25%, ca urmare a temperării îngrijorărilor investitorilor, după vânzările intense din ziua precedentă, conform News.ro

O altă bancă regională importantă, PacWest, şi-a revenit la rândul ei, cu o creştere a preţului acţiunilor de peste 30%. Titlurile Charles Schwab au urcând cu aproximativ 11%, după ce luni au scăzut cu aproape 12%.

Aceste reveniri au avut loc în urma declinului puternic de luni al acţiunilor băncilor regionale, înregistrat chiar şi după ce autorităţile de reglementare din SUA au luat măsuri extraordinare pentru a-i susţine pe toţi deponenţii de la Silicon Valley Bank, aflată acum sub administrare specială.

KRE a consemnat luni cea mai mare pierdere într-o singură zi din martie 2020, scăzând cu 12,3%. First Republic a pierdut cel mai mult luni, scăzând cu 61,8%.

Preşedintele executiv Jim Herbert a declarat pentru CNBC că banca nu înregistrează ieşiri mari şi funcţionează ca de obicei. Banca a anunţat duminică că a primit lichidităţi suplimentare de la JPMorgan şi Rezerva Federală.

Declaraţiile încrezătoare ale directorilor financiari au părut să sprijine creşterile de marţi ale acţiunilor.

CEO-ul CEO-ului Charles Schwab, Walt Bettinger, a declarat că firma înregistrează intrări "în număr semnificativ".

Între timp, CEO-ul KeyCorp, Chris Gorman, a declarat marţi că banca sa nu a înregistrat ieşiri semnificative de depozite în ultimele zile şi că de fapt primeşte intrări de numerar de la persoane fizice.

Cu toate acestea, acţiunile First Republic au coborât sub maximele zilei, pentru că S&P Global a revizuit ratingul de credit al băncii, cu implicaţii negative, invocând fluxuri de depozite volatile.

Alte acţiuni ale băncilor regionale, inclusiv Western Alliance şi KeyCorp, şi-au pierdut majoritatea creşterilor, dar au rămas încă în teritoriu pozitiv.

Zions Bancorp a inversat creşterea acţiunilor şi a intrat în teritoriu negativ.

Pe lângă sprijinirea depozitelor de la SVB şi Signature Bank, care a fost închisă la rândul ei duminică, autorităţile de reglementare federale au anunţat şi măsuri pentru a stabiliza sistemul bancar mai larg.

Unul dintre acestea este Programul de finanţare a băncilor la termen al Fed, care va permite băncilor să schimbe anumite active de înaltă calitate în numerar, fără a înregistra pierderi la valoarea de piaţă.

Şi, în timp ce scăderile de lunii ale acţiunilor băncilor regionale au arătat că mulţi investitori nu erau convinşi că mişcările autorităţilor de reglementare vor fi suficiente pentru a opri mai multe retrageri din depozitele bancare, nu pare să fi existat retrageri pe scară largă de la bănci în ultimele zile, potrivit analistului Raymond James, Daniel Tamayo.

indicele Dow Jones a închis în urcare cu 1,06%, S&P 500 cu 17%, iar Nasdaq cu 2,14%.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Interesant... deci si ieri si-au revenit cozile lungi la anumite banci (am cunostinte ce mi-au trimis filmarile de ieri) dar mai putin sau deloc televizare; deci ce vedem noi aici:

    o linie arata exituri din "Banci" de bani si alta arata "apreciere active" banci... hmmm interesant. 

    Pariez pe corectie "active / depozite (da stim depozitele sunt pasive dar in vremuri ca astea devin active pt banci)" banci... 

    s c cret 

    Ale noastre nu!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

FORUMUL INVESTITORILOR 2023
BURSA
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
aages.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

31 Mar. 2023
Euro (EUR)Euro4.9491
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5463
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9573
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6256
Gram de aur (XAU)Gram de aur289.4390

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro