Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

Acţiunile Central European Media Enterprises scad semnificativ după tranzacţia cu PPF

D.V.
Companii /

Acţiunile Central European Media Enterprises scad semnificativ după tranzacţia cu PPF

Acţiunile Central European Media Enterprises (CME) au scăzut marţi cu peste 6% la Bursa de la Praga, după ce grupul de investiţii PPF al miliardarului ceh Petr Kellner a acceptat să achiziţioneze de la AT&T operatorul de televiziune CME, într-o tranzacţie în numerar, evaluată la aproximativ 2,1 miliarde de dolari, transmite Reuters.

Luni, Bursa de la Praga a fost închisă datorită unei sărbători publice.

Acţiunile CME înregistrau marţi dimineaţă un declin de 5,8%, la 101,20 coroane (4,39 dolari), la Bursa de la Praga, după ce luni acţiunile CME listate la bursa americană Nasdaq au închis în scădere cu 5,2%, la 4,41 dolari.

CME a anunţat duminică că a acceptat să fie achiziţionată de PPF, care va plăti 4,58 dolari per titlu acţionarilor. Cifra reprezintă o primă de 32% faţă de valoarea acţiunilor CME înainte de a fi anunţată revizuirea strategică în martie, când s-a vehiculat pentru prima dată ideea vânzării. De atunci, acţiunile CME au urcat cu aproximativ 32%.

Valoarea de 4,58 dolari este uşor sub preţul de 4,65 dolari per titlu înregistrată la închiderea şedinţei bursiere de vineri, când capitalizarea bursieră a CME era de 1,18 miliarde de dolari.

Cel mai mare acţionar, AT&T, a acceptat să voteze în favoarea tranzacţiei, a informat CME.

Tranzacţia, care ar urma să se finalizeze la mijlocul anului viitor, în funcţie de aprobarea acţionarilor şi a autorităţilor de reglementare, marchează extinderea PPF în sectorul de media şi cel de telecomunicaţii din Europa Centrală şi de Est (CEE).

Petr Kellner, acţionarul majoritar al grupului de investiţii PPF, susţine într-un comunicat de presă că achiziţia CME va consolida operaţiunile de telecomunicaţii din Europa Centrală şi de Est.

"Achiziţia CME cu activele sale media în cinci ţări europene va completa şi va consolida în continuare operaţiunile noastre de telecomunicaţii din Europa Centrală şi de Est. Dorim să valorificăm sinergiile naturale dintre crearea de conţinut şi distribuţia acestuia, cu scopul de a dezvolta în continuare afacerile noastre de telecomunicaţii şi mass-media. CME este o organizaţie sănătoasă şi bine condusă şi nu intenţionăm să aducem modificări semnificative la nivelul operaţiunilor sale", a declarat Petr Kellner.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie