Acţiunile Credit Suisse au scăzut ieri cu 18%

G.D.
Piaţa de Capital / 28 octombrie 2022

Acţiunile Credit Suisse au scăzut ieri cu 18%

Acţiunile Credit Suisse au scăzut ieri cu 18%, după ce banca elveţiană a raportat o pierdere trimestrială semnificativ mai mare decât estimările analiştilor şi a anunţat o revizuire strategică masivă, transmite CNBC, conform News.ro.

Banca elveţiană a înregistrat o pierdere netă în trimestrul al treilea de 4,034 miliarde de franci elveţieni (4,09 miliarde de dolari), în comparaţie cu aşteptările analiştilor pentru o pierdere de 567,93 milioane de franci elveţieni.

Cifra este, de asemenea, cu mult sub profitul de 434 de milioane de franci elveţieni înregistrat pentru acelaşi trimestru al anului trecut.

Banca a remarcat că pierderea a reflectat o depreciere de 3,655 miliarde de franci elveţieni legată de "reevaluarea creanţelor privind impozitul amânat ca urmare a restructurării strategice cuprinzătoare".

Sub presiunea investitorilor, banca a anunţat o restructurare majoră a afacerii sale, în încercarea de a soluţiona performanţa slabă a băncii sale de investiţii şi în urma unei serii de costuri pentru litigii care au afectat câştigurile.

Noul CEO Ulrich Koerner a declarat ieri, pentru CNBC, că restructurarea reprezintă începutul unei "transformări într-o nouă Credit Suisse".

În schimbarea sa strategică mult anticipată, banca a promis că îşi va "restructura radical" banca de investiţii, pentru a-şi reduce semnificativ expunerea la activele ponderate la risc, care sunt utilizate pentru a determina cerinţele de capital ale unei bănci.

De asemenea, îşi propune să îşi reducă baza de costuri cu 15%, sau cu 2,5 miliarde de franci elveţieni, până în 2025.

Banca se aşteaptă să suporte costuri de restructurare de 2,9 miliarde de franci elveţieni până la sfârşitul anului 2024.

Planul de transformare va face ca Credit Suisse să-şi separe banca de investiţii într-o afacere independentă numită CS First Boston, să strângă capital de 4 miliarde de franci elveţieni prin emiterea de noi acţiuni şi o ofertă de drepturi şi să creeze o unitate de eliberare a capitalului pentru a închide afacerile non-strategice cu profitabilitate scăzută.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

01 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9148
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5152
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9264
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5638
Gram de aur (XAU)Gram de aur279.6982

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro