Acţiunile europene au închis joi în scădere accentuată

S.B.
Piaţa de Capital / 14 iunie

Acţiunile europene au închis joi în scădere accentuată

Bursele europene au închis joi în scădere accentuată, deoarece investitorii regionali au reacţionat la cea mai recentă decizie de politică monetară a Rezervei Federale a SUA şi la datele privind inflaţia din această ţară, informează news.ro.

Indicele Stoxx 600 a închis în declin cu 1,3%, inversând câştigurile ferme de miercuri. Toate sectoarele au terminat în roşu, acţiunile auto conducând pierderile, cu o scădere de 2,4%, după ce au atins cel mai redus nivel din ultimele patru luni în timpul tranzacţiilor.

Declinul a apărut în timp ce piaţa a analizat o serie de ştiri din sectorul auto de săptămâna aceasta, în special planul Uniunii Europene de a impune tarife mai mari producătorilor chinezi de vehicule electrice şi o anchetă din Marea Britanie privind declaraţiile companiilor privind emisiile.

Acţiunile grupului francez de IT Atos au scăzut iniţial cu 14% după ce a anunţat vânzarea unităţii sale de consultanţă Worldgrid, înainte de a reveni în verde. Compania a acceptat săptămâna aceasta un acord de salvare menit să dilueze în mare măsură acţionarii existenţi.

Acţiunile platformei de transfer de bani Wise au scăzut cu 15% înainte de a reduce uşor pierderile, după ce fintech-ul britanic şi-a redus previziunile privind creşterea şi marjele, ca parte a rezultatelor sale pe întregul an.

Investitorii globali analizează, între timp, decizia de miercuri a Fed de a menţine dobânda fondurilor federale la 5,25% până la 5,5% şi de a anticipa o singură reducere a dobânzii de referinţă în acest an, faţă de cele trei estimate anterior.

Indicele german DAX a scăzut cu 1,97%, CAC 40, al bursei din Paris, cu 2,09%, iar indicele londonez de referinţă FTSE 100 cu 0,68%. Indicele italian FTSE MIB a pierdut 2,21%, în timp ce indicele IBEX 35 de la Madrid a coborât cu 1,54%.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. si ce daca...nu avem noi treaba cu Europa, noi suntem corelati cu MOEX, cand se da ordin la brokeri atunci revenim pe Europa

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Iul. 2024
Euro (EUR)Euro4.9681
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5404
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1141
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9215
Gram de aur (XAU)Gram de aur361.0678

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
letapebytourdefrance.com
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb