BURSA Analytics

Acţiunile Evergent Investments - cea mai bună evoluţie din BET-FI

T.B., F.D.
BURSA Analytics / 2 aprilie

Acţiunile Evergent Investments - cea mai bună evoluţie din BET-FI

CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 22 - 29 MARTIE 2024

Fondul de investiţii propune acţionarilor o combinaţie între dividende şi răscumpărări de titluri proprii

Titlurile fondului de investiţii alternative Evergent Investments (EVER) au înregistrat un randament de 2,81%, în perioada 22 - 29 martie 2024, în raport cu moneda euro, reprezentând astfel acţiunile cu cea mai bună evoluţie din indicii BET- FI, în perioada avută în vedere.

Creşterea a apărut după ce compania a convocat acţionarii în data de 29 aprilie cu propunerea distribuirii de dividende şi realizării unor programe de răscumpărare de titluri proprii. Astfel, conducerea Evergent vrea să aloce dividende în sumă de 81,7 milioane lei, respectiv o alocare unitară de 0,09 lei, ceea ce raportat la preţul de închidere al acţiunii EVER din data de 22 martie, echivalează cu un randament brut de 7%.

Faţă de ultimul preţ al acţiunii emitentului de la finele săptămânii trecute, de 1,315 lei, randamentul dividendului este de 6,8%.

De asemenea, pe ordinea de zi a adunării acţionarilor de la finele lunii aprilie se află trei programe de răscumpărări de acţiuni proprii. Două dintre acestea, ce vizează răscumpărarea a cel mult 18,2 milioane de titluri (2% din capitalul societăţii) şi 9,1 milioane de titluri (1% din capital), au drept scop anularea acţiunilor dobândite pentru reducerea capitalului social. Cel de-al treilea, ce vizează răscumpărarea a maximum 12,5 milioane de titluri, are drept scop implementarea unor programe de tip "stock option plan".

Pe lista convocatorului din 29 aprilie se mai află şi aprobarea reducerii capitalului social al Evergent Investments de la 96,1 milioane lei la 91 milioane lei, conform raportărilor de la BVB.

Indici - BET s-a apreciat cu 1,68%

Indicele BET, al celor mai lichide douăzeci de companii de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) cu excepţia SIF-urilor, s-a apreciat, în perioada 22 - 29 martie 2024, cu 1,68%.

Indicele BET- FI, al celor cinci foste SIF-uri plus Fondul Proprietatea (FP), a crescut cu 0,43%, în intervalul 22 - 29 martie 2024. Indicele BET-XT s-a apreciat cu 1,59% în perioada menţionată.

Electroaparataj - pe prima poziţie în topul randamentelor de la BVB

În topul randamentelor de la BVB din intervalul 22 - 29 martie 2024 se situează titlurile Electroaparataj, ce au crescut cu 9,96%. Pe locul al doilea se află acţiunile companiei Alumil, cu o creştere de 8,98%, iar pe locul al treilea se află titlurile BRD - Groupe Societe Generale, cu o apreciere de 5,95%.

Fonduri de investiţii - randament de 2,00% pentru ETF BET Patria-Tradeville

Clasamentul fondurilor de investiţii, în intervalul 21 - 28 martie 2024, este condus de titlurile ETF BET Patria-Tradeville, cu o apreciere de 2%.

Pe locul al doilea al podiumului s-au situat titlurile Certinvest BET Index, ce au înregistrat o apreciere de 1,94%, în timp ce poziţia a treia a fost ocupată de titlurile Certinvest XT Index, care au urcat cu 1,85%.

Bitcoin - creştere de 10,62%

Bitcoin a înregistrat o depreciere de 10,62%, în intervalul 22 - 29 martie 2024, în raport cu moneda euro.

Cotaţia aurului a urcat cu 3,3%, iar cursul monedei naţionale, în raport cu cea europeană, s-a apreciat cu 0,06%, în intervalul de timp precizat.

Precizare: Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Piaţa AeRO nu este luată în calcul. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate.

APA NOVA
eximbank.ro
danescu.ro
boromir.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9751
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5879
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0460
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8059
Gram de aur (XAU)Gram de aur351.6538

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
domeniileostrov.ro
ccib.ro
tophotelconference.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb