Conferinţa BURSA “Energia în priză”Conferinţa BURSA “Energia în priză”

Acţiunile H&M scad cu aproape 6%, deşi profitul trimestrial a crescut

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Hennes & Mauritz AB (H&M), al doilea retailer de îmbrăcăminte la nivel mondial, a raportat o creştere a vânzărilor în perioada septembrie - noiembrie 2018, dar a avertizat asupra solidităţii redresării, ceea ce a dus la scăderea valorii acţiunilor, transmit DPA şi Reuters, potrivit Agerpres.

Vânzările în monedă locală au crescut cu 6% în perioada septembrie - noiembrie 2018, uşor sub estimările analiştilor intervievaţi de Reuters.

Cu toate acestea, 2018 este al treilea an de scădere a profitului, deoarece H&M se confruntă cu creşterea concurenţei pe piaţa din Europa, după ce tinerii au preferat să facă achiziţii de la retailerii online, cum ar fi Asos şi Zalando.

Luni, acţiunile H&M au scăzut cu 5,9% la Bursa de la Stockholm.

Vânzările nete au crescut cu 12% în perioada septembrie - noiembrie 2018, la 56,4 miliarde de coroane suedeze, a anunţat grupul suedez, fără a da detalii suplimentare.

Luna trecută, H&M a renunţat la brandul său independent Cheap Monday, care înregistrează dificultăţi financiare. Închiderea va fi finalizată în iunie 2019 şi vor fi afectaţi aproximativ 80 de angajaţi, a anunţat grupul suedez.

"Cheap Monday are un model de afaceri tradiţional, care se confruntă acum cu dificultăţi majore din cauza transformărilor din industrie. Profitul şi vânzările brandului sunt în scădere de mult timp, prin urmare grupul va renunţa la Cheap Monday. Magazinul Cheap Monday din Londra şi versiunea sa online vor fi închise în 31 decembrie", se arată într-un comunicat al H&M.

În 2008, H&M a achiziţionat Fabric Scandinavien AB, proprietarul brandului Cheap Monday, care comercializează blugi şi deţine lanţurile de magazine Weekday şi Monki.

În perioada iunie - august 2018, vânzările online ale H&M au urcat cu 32%, în timp ce profitul net a scăzut cu 19%, la 3,1 miliarde de coroane suedeze (352 de milioane de dolari), în timp ce analiştii intervievaţi de Reuters se aşteptau la un câştig de 3,2 miliarde de coroane suedeze.

În acest an, H&M intenţionează să deschidă aproximativ 380 de magazine şi să închidă 140. Cele mai multe magazine vor fi deschise pe pieţele emergente în timp ce închiderile vor fi pe pieţele mature.

Grupul suedez are opt branduri: H&M, COS & Other Stories, Monki, Weekday, Cheap Monday, Arket şi H&M Home.

Primele magazine H&M din România au fost inaugurate în primăvara anului 2011. Compania H&M (Hennes & Mauritz) a fost înfiinţată în 1947, în Vasterls, Suedia.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
CCIR
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS