Acţiunile Pfizer au atins un nou maxim istoric

G.B
Companii / 19 noiembrie 2021

Acţiunile Pfizer au atins un nou maxim istoric

Acţiunile Pfizer au atins ieri un nou maxim istoric, după un avans de 42,05% în acest an, stimulat de rezultatele în creştere şi de reuşita comercială a vaccinului realizat în cooperare cu BioNTech din Germania, se arată într-o analiză realizată de casa de brokeraj XTB, potrivit Agerpres.

Claudiu Cazacu, Consulting Strategist în cadrul XTB România, arată, în context, că titlurile producătorului de medicamente ar putea cunoaşte un nou salt de una până la două cifre în cazul unui vot favorabil pentru acceptarea Paxlovid.

"Optimismul este, însă, recent susţinut şi de aşteptările unor vânzări spectaculoase ale unui nou medicament pentru covid denumit Paxlovid. Rezultatele preliminare indică o eficienţă mult mai bună faţă de varianta concurentului Merck (eficienţă 89% faţă de 50%). Deşi Pfizer a oferit licenţă asupra Paxlovid ţărilor cu venituri mici pentru a uşura lupta împotriva pandemiei, urmând exemplul Merck, totuşi acţionarii ar putea găsi motive de satisfacţie. Renunţarea la surse de venituri din ţările cu resurse limitate ar putea fi acceptabilă în condiţiile unor vânzări foarte bune în ţările dezvoltate", precizează sursa citată.

Guvernul SUA are în plan cumpărarea de 10 milioane de tratamente.

"Punerea pe piaţă a medicamentului, pe de altă parte, ar putea însemna un efect negativ asupra vânzărilor de vaccin. Această mişcare este însă mai mult în defavoarea BioNTech, care nu beneficiază de surplusul de venituri din vânzarea medicamentului. Acţiunile au scăzut cu 21% în ziua următoare anunţului. Moderna a fost de asemenea lovită din plin, un minus de 16%. Merck a pierdut 10% în ziua în care Pfizer a câştigat 11%", se mai arată în documentul citat.

Potrivit XTB, pentru Pfizer (PFE), rezultatele trimestriale au arătat o creştere a cifrei de afaceri la 24,09 miliarde dolari, profitul reprezentând aproximativ o treime (8,15 miliarde dolari). Spre comparaţie, în trimestrul 3 al anului trecut, vânzările de 11,68 miliarde de dolari au adus un profit de doar 594 milioane dolari, astfel încât la vânzări puţin mai mult decât duble, compania a reuşit un profit de 13,7 ori mai mare.

Viitorul arată, de asemenea, bine pe termen scurt. Odată cu aprobarea noului tratament, o nouă sursă de venituri ar fi activată.

"Estimările pentru profitul trimestrial ce urmează a fi anunţat în februarie sunt de 0,9 dolari/acţiune (potrivit Factset), în scădere faţă de surprinzătorul profit trimestrial recent de 1,34 dolari/acţiune, cu 24% peste aşteptări. În evaluarea noastră, posibilitatea unei noi depăşiri a estimării mediane este destul de vizibilă, un nivel de 1,05 - 1,1 ar putea fi atins, iar trendul actual ascendent al acţiunii pare a avea susţinere de ordin fundamental, pentru moment. Pieţele sunt esenţial incerte, iar informaţii noi pot modifica rapid perspectivele, cu un răspuns puternic mai ales pe tema foarte sensibilă a sănătăţii. Cu cât orizontul este mai îndepărtat, cu atât intervalul de incertitudine sporeşte. Pe datele actuale estimate, profitabilitatea ar putea fi îmbunătăţită de noul tratament pentru Covid, iar cererea ar ajunge la peste 100 de milioane de doze, în funcţie de preţul acestora aducând probabil miliarde de dolari în venituri suplimentare", se precizează în comunicat.

Cu peste 16 ani de experienţă în pieţele financiare, XTB este, în prezent, unul dintre cei mai mari brokeri de instrumente derivate din lume şi o companie completă de investiţii listată pe Bursa de la Varşovia. Din 2004, XTB Group s-a extins pe 12 pieţe importante din Europa, America Latină şi Asia, atrăgând peste 352.000 de investitori individuali. În 2021, XTB Group a primit licenţe pentru a opera în Emiratele Arabe Unite şi Africa de Sud.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

21 Ian. 2022
Euro (EUR)Euro4.9449
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3614
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7821
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9178
Gram de aur (XAU)Gram de aur257.2300

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro