Acţiunile producătorilor de cipuri Samsung şi SK Hynix cresc

T.T.
Companii /

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Acţiunile producătorilor de cipuri Samsung şi SK Hynix au crescut, astăzi, investitorii considerând că restricţiile impuse de Japonia exporturilor în Coreea de Sud a unor materiale esenţiale pentru aceste dispozitive pot fi o şansă pentru reducerea stocurilor, transmite Reuters.

Samsung şi SK Hynix sunt companiile cele mai afectate de restricţiile japoneze, care sunt cea mai recentă măsură în conflictul diplomatic dintre Seul şi Tokyo referitor la compansaţiile pentru muncă forţată a sud-coreenilor pentru companii japoneze, în perioada celui de-Al Doilea Război Mondial.

"Măsurile de retorsiune ale Japoniei împotriva noastră pot o şansă pentru a scăpa de cipurile care stau de mult timp în stocurile noastre şi de a preveni creşterea stocurilor", a declarat o sursă de la un producător major de cipuri.

Acţiunile Samsung au crescut, astăzi, cu până la 1,9%, iar cele ale SK Hynix cu până la 4,6%, în timp ce principalul indice bursier al Coreii de Sud a urcat cu 0,6%.

Samsung şi SK Hynix analizează dacă să reducă producţia de cipuri flash NAND, cel mai devreme în această lună, a relatat, ieri seară, publicaţia Korea Economic Daily, citând o sursă din industrie.

Preţurile cipurilor de memorie flash NAND au scăzut puternic în ultimul an, pe fondul creşterii mai rapide a producţiei comparativ cu cererea şi al războiului comercial dintre Statele Unite şi China.

Cipurile NAND intră în componenţa dispozitivelor mobile şi a cardurilor de memorie, a stockurilor USB şi a unităţilor cu cipuri (solid-state drives).

"Producătorii noştri de cipuri încearcă să minimizeze impactul măsurilor Japoniei, dar pe de altă parte poate fi un moment bun pentru producătorii de cipuri să îşi reducă stocurile de trei luni", a spus Park Jea-gun, şeful Korean Society of Semiconductor and Display Technology, potrivit sursei citate.

Japonia a anunţat, săptămâna trecută, că nu va mai oferi tratament preferenţial livrărilor a trei materiale în Coreea de Sud, care sunt utilizate la producţia de semiconductori şi de ecrane pentru smartphone-uri.

În consecinţă, Samsung Electronics şi SK Hynix încearcă să cumpere mai multe materiale din ţări precum Taiwan şi China.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Hidroelectrica
Business Card
BTPay
e-distribuţie
Cotnari
parmafood
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS