Acţiunile "Sicim" - tranzacţionate, astăzi, fără limită de preţ impusă

Ingrid Zamfir
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 19 iulie 2004

Acţiunile "Sicim" Constanţa vor fi tranzacţionate, în şedinţa de astăzi, la orice cotaţie, întrucît CNVM a decis, săptămîna trecută, să ridice restricţia de limitare a variaţiei de preţ. Hotărîrea CNVM a urmat solicitării în acest sens primite de la un operator din piaţă.

Reprezentanţii CNVM ne-au declarat că au luat această decizie, deoarece acţiunile "Sicim" nu au mai fost tranzacţionate din anul 2001 - cînd acestea au înregistrat un preţ de 2.500 lei/titlu. Tranzacţiile nu au continuat întrucît cererea nu s-a întîlnit cu oferta. "Pentru astfel de acţiuni, caracterizate de o lichiditate foarte scăzută, nu se justifică menţinerea pragurilor de variaţie de +/-15%", spune Ciprian Ene, purtător de cuvînt al CNVM.

Se pare că există investitori care vor să-şi vîndă acţiunile "Sicim", însă nu doresc să înstrăineze aceste titluri la preţul de 2.500 lei/acţiune, la cît a fost încheiată ultima tranzacţie în 2001, şi nici la un preţ cu doar 15% mai mare, adică 2.875 lei/acţiune, pe motiv că activitatea societăţii s-a îmbunătăţit foarte mult în ultimii ani. Conform raportului transmis de societate pentru anul trecut, veniturile din activitatea de bază au crescut de la 6,27 miliarde de lei în 2001, la 37,5 miliarde de lei în 2003. Dacă în anul 2001 societatea obţinuse pierderi, anul trecut aceasta a înregistrat un profit net de 282 milioane de lei, respectiv 4.634 lei/acţiune. Capitalul social al "Sicim" este de 1,52 miliarde de lei, împărţit în 61.037 acţiuni cu valoarea nominală de 25.000 de lei. Acţiunile sînt deţinute în proporţie de 39,14% de PAS "Sicim", 10,4% - de SIF "Transilvania", iar restul de 50% se găsesc în posesia micilor acţionari.

O decizie a CNVM de suspendare, pentru o zi, a limitelelor de preţ pentru diverse acţiuni, pe motiv că acestea nu s-au mai tranzacţionat de foarte mult timp, nu a mai fost luată pînă acum, însă ea poate să devină o practică curentă. Pînă acum, pragurile de variaţii ale preţurilor au fost ridicate în momentul în care s-au splitat valorile nominale ale acţiunilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

03 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9005
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4823
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9076
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4945
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3749

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro