Acţiunile UniCredit au ajuns la cel mai ridicat nivel din ianuarie 2016

F.D.
Bănci-Asigurări / 21 septembrie

Acţiunile UniCredit au ajuns la cel mai ridicat nivel din ianuarie 2016

Acţiunile UniCredit au continuat să crească joi, ajungând la cel mai ridicat nivel din ianuarie 2016, şi consolidând poziţia de vârf în rândul băncilor din zona euro cu cele mai bune performanţe ale titlurilor în 2023, relatează Agerpres.

Joi dimineaţa, acţiunile UniCredit au urcat la Bursa de la Milano cu 1,3%, anul acesta titlurile înregistrând un avans de 74%, cea mai bună performanţă în indicele bancar STOXX, fiind urmată de alte două bănci italiene: BPER Banca şi Banco BPM, care până acum au crescut cu 55% şi, respectiv, 37%.

Evoluţia a fost impulsionată de anunţul de miercuri că UniCredit va merge înainte cu răscumpărarea de acţiuni de până la 2,5 miliarde de euro în 2023 şi o va demara după obţinerea aprobărilor de la autorităţile de supervizare şi de la acţionari.

"Această decizie era în mare măsură neaşteptată şi trimite un mesaj de încredere către acţionari privind următoarele luni, în pofida perspectivelor incerte: ne aşteptăm ca banca să aibă evoluţii peste aşteptări pe termen scurt spre mediu", au apreciat analiştii de la Deutsche Bank.

Recent, UniCredit a decis să îşi îmbunătăţească estimările referitoare la profitul net şi recompensele acordate acţionarilor pentru anul 2023, după ce în trimestrul aprilie-iunie a înregistrat rezultate peste aşteptări graţie dobânzilor ridicate care i-au îmbunătăţit veniturile.

UniCredit se aşteaptă în prezent la un profit net de cel puţin 7,25 miliarde de euro în 2023, comparativ cu un rezultat net de 6,5 miliarde de euro cât estima anterior. De asemenea, banca italiană intenţionează să returneze cel puţin 6,5 miliarde de euro investitorilor, prin răscumpărări de acţiuni şi dividende, faţă de o ţintă anterioară de 5,75 miliarde de euro.

În perioada aprilie-iunie, UniCredit a realizat un profit net de 2,31 miliarde de euro, peste rezultatul de 2,01 miliarde de euro în aceeaşi perioadă a anului trecut şi peste media estimările analiştilor de 1,86 miliarde de euro. Veniturile au crescut cu 25% în ritm anul până la 5,97 miliarde de euro, peste aşteptările analiştilor, graţie unei creşteri de 41% a veniturilor din dobânzi până la 3,50 miliarde de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2023
Apanova
Electromagnetica
e-infra.ro
hidroelectrica.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Noi. 2023
Euro (EUR)Euro4.9726
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5313
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1634
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7463
Gram de aur (XAU)Gram de aur296.8710

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ahkawards.ro
Cotaţii fonduri mutuale
ccib.ro
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb