Activision Blizzard plăteşte 35 de milioane de dolari pentru închiderea unei investigaţii în SUA

S.B.
Companii / 6 februarie

Activision Blizzard plăteşte 35 de milioane de dolari pentru închiderea unei investigaţii în SUA

Activision Blizzard, producătorul jocului Call of Duty, a fost de acord să plătească 35 de milioane de dolari pentru închiderea acuzaţiilor Comisiei pentru bursă şi valori mobiliare (SEC) din SUA că nu a reuşit să gestioneze în mod corespunzător dezvăluirile de plângeri ale angajaţilor şi că a încălcat regulile de protecţie a avertizorilor, informează news.ro.

SEC a spus că Activision Blizzard ştia că problemele de păstrare a angajaţilor sunt "un risc deosebit de important în afacerea sa", dar nu a luat măsuri adecvate pentru a gestiona plângerile de comportament necorespunzător la locul de muncă în unităţile sale de afaceri, între anii 2018 şi 2021.

"Activision Blizzard nu a reuşit să pună în aplicare controalele necesare pentru a colecta şi a revizui plângerile angajaţilor cu privire la comportamentul necorespunzător la locul de muncă, ceea ce a lăsat-o fără mijloace pentru a determina dacă există probleme mai mari, care trebuiau dezvăluite investitorilor", a declarat Jason Burt, care conduce biroul SEC din Denver.

Dezvoltatorul de jocuri video, care este şi companie de publishing, care a creat popularul joc "Call of Duty", a cerut, de asemenea, angajaţilor, între 2016 şi 2021 să informeze compania dacă SEC îi contactează pentru informaţii, aceasta fiind o încălcare a regulilor de protecţie a avertizorilor, a spus agenţia.

Reprezentanţii Activision Blizzard, care nu a admis sau negat acuzaţiile SEC, au declarat într-un comunicat că sunt "mulţumiţi că au rezolvat pe cale amiabilă această problemă" şi că şi-au "îmbunătăţit" raportarea la locul de muncă şi limbajul contractual.

Compania a făcut modificări în perioada mai 2020 şi mai 2022 care au îmbunătăţit modul în care au fost colectate plângerile şi comunicarea cu managerii superiori, a mai spus SEC.

Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
arsc.ro
ahkrumaenien.ro

Curs valutar BNR

24 Mar. 2023
Euro (EUR)Euro4.9255
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5904
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9881
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6013
Gram de aur (XAU)Gram de aur294.2340

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
conferinta.afeer.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro