Actori şi muzicieni din întreaga lume o omagiază pe regina Elizabeth II

V.G.
Internaţional / 9 septembrie 2022

Actori şi muzicieni din întreaga lume o omagiază pe regina Elizabeth II

Actori şi muzicieni din întreaga lume i-au adus un omagiu celei care a fost fără îndoială cel mai celebru star, regina Elizabeth II, care a murit ieri, la Castelul Balmoral din Scoţia, scrie AFP, potrivit News.ro.

Helen Mirren, care a interpretat-o pe suverană în filmul "The Queen" (2006), a declarat că este "mândră să fie o elisabetană".

"Plângem o femeie care, cu sau fără coroană, a fost întruchiparea nobleţii".

Elton John, care deţine o sompltuoasă casă la doi paşi de Castelul Windsor, s-a arătat "profund întristat" de decesul reginei.

"A fost o prezenţă care a inspirat şi ne-a condus ţara prin unele dintre cele mai măreţe şi întunecate momente cu graţie, decenţă şi căldură". "Regina Elizabeth reprezintă o mare parte din viaţa mea, din copilărie până astăzi, şi îmi va lipsi mult".

Cântăreţul a fost înnobilat de regină în 1998, l câteva luni după ce a cântat "Candle in the wind" la funeraliile prinţesei Diana.

"Dumnezeu să o binecuvânteze pe Elizabeth II. Odihnească-se în pace. Trăiască regele!", a declarat sobru Paul McCartney, fost membru al formaţiei The Beatles, de asemenea înnobilat.

Mick Jagger, liderul eternei lor rivale, The Rolling Stones, a salutat memoria unei regine care a fost o "prezenţă constantă" toată viaţa sa.

"În copilăria mea, îmi amintesc de momentele puternice de la căsătoria sa televizată. Îmi amintesc de ea ca de o femeie frumoasă, devenită bunica prea-iubită a naţiunii".

Fostul solist al Black Sabbath Ozzy Osbourne, supraniumit "prinţul tenebrelor", a spus că regretă moartea "celei mai mari regine a noastre".

"Cu inima grea, spun că simplul gând la o Anglie fără regina Elizabeth II este devastator".

Daniel Craig, star în saga "James Bond", a subliniat că regina va fi "profund regretată".

Fosta "Posh Spice" de la Spice Girls, Victoria Beckham, a afirmat pe Twitter că este vorba de o zi tristă "pentru întreaga lume".

"Sunt foarte întristată de decesul reginei noastre iubite, Majestatea Sa Regina. ne vom aminti de ea pentru loialitatea şi devotamentul ei de neclintit".

Maestrul internaţional al musicalurilor, Andrew Lloyd Webber, a asigurat că ea este "un stâlp constant, nu doar pentru Regatul Unit, ci şi pentru iubitul ei Commonwealth".

Autoarea volumelor "Harry Potter", J. K. Rowling, a declarat că Elizabeth II îşi "merită odihna".

"Şi-a îndeplinit datoria faţă de ţară până în ultimele sale ore de viaţă şi a devenit un simbol constant şi pozitiv al Marii Britanii în întreaga lume", a scris ea pe Twitter.

Cher, star pop, a rememorat întâlnirea cu suverana.

"Eram într-un şir lung de persoane care aşteptau să o întâlnească şi, când mi-a venit rândul ea mi-a pus întrebări pertinente, avea aerul că o interesează conversaţia", a scris artista pe Twitter, notând "excelentul ei simţ al umorului".

Ea "a fost respectată în toată lumea", a scris şi Barbra Streisand.

Chiar şi personajele fictive i-au adus omagii. Pe contul de Twitter al ursului Paddington, simbol al literaturii britanice pentru copii, care a împărţit ecranul cu regina Elizabeth II într/un videoclip pentru al 70-lea an de domnie, a publicat acest mesaj: "Doamnă, vă mulţumesc pentru tot!".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2023
Electromagnetica
hidroelectrica.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Noi. 2023
Euro (EUR)Euro4.9726
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5313
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1634
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7463
Gram de aur (XAU)Gram de aur296.8710

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ahkawards.ro
Cotaţii fonduri mutuale
ccib.ro
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb