Abonament gratuit
Videoconferinţa “Digitalizarea României şi tehnologia 5G”Videoconferinţa “Digitalizarea României şi tehnologia 5G”

Adina Vălean va fi astăzi audiată în comisiile parlamentare reunite de afaceri europene

I.M.
Politică /

Adina Vălean (Sursă foto: Twitter)

Adina Vălean (Sursă foto: Twitter)

Europarlamentarul Adina Vălean, nominalizată pentru postul de comisar european, va fi audiată marţi în comisiile parlamentare reunite de afaceri europene, anunţul fiind făcut de către deputatul USR Iulian Bulai, transmite News.ro.

"În sfârşit, cu mare întârziere, după ce deja propunerea a fost acceptată de către Von der Leyen, avem planificată în Parlament audierea propunerii de comisar din partea României", a scris Bulai pe Facebook.

Potrivit acestuia, audierea Adinei Vălean are loc, de la ora 12.00, în Comisiile Reunite de Afaceri Europene.

Audierea Adinei Vălean în comisiiile de specialitate ale Parlamentului European este programată joi, 14 noiembrie. Tot atunci, vor fi audiaţi Oliver Varhelyi (Ungaria) şi Thierry Breton (Franţa).

Premierul Ludovic Orban a anunţat, miercuri, după şedinţa de Guvern, că europarlamentarii Siegfried Mureşan şi Adina Vălean vor fi propuşi pentru postul de comisar european din partea României, decizia fiind luată în urma consultărilor cu preşedintele Klaus Iohannis. Totodată, Orban a spus că le va solicita preşedinţilor celor două Camere audierea în comisiile de specialitate din Parlamentul României a candidaţilor, informează aceaşi sursă.

În aceeaşi zi, preşedintele CE Ursula von der Leyen a acceptat nominalizarea europarlamentarului PNL Adina Vălean pentru postul de comisar european din partea României.

Acuzat de lipsa consultării cu partenerii politici în privinţa nominalizării Adinei Vălean pentru funcţia de comisar european, Ludovic Orban a declarat că decizia a fost luată "sub imperiul urgenţei".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie