Administraţia "Apele Române": Coeficientul de umplere în principalele lacuri de acumulare e 74%

F.D.
Miscellanea / 18 octombrie 2023

Administraţia "Apele Române": Coeficientul de umplere în principalele lacuri de acumulare e 74%

Coeficientul de umplere în principalele 40 de lacuri de acumulare administrate de Administraţia Naţională "Apele Române", respectiv S.C. Hidroelectrica S.A., este de 74%, fiind similar cu aceeaşi perioadă a anului trecut, anunţă miercuri Administraţia Naţională "Apele Române", care precizează că există rezervă suficientă pentru asigurarea alimentării cu apă şi energie pentru toată perioada de timp friguros, conform unui comunicat de presă al instituţiei.

"La această oră, asigurăm necesarul de apă pentru toţi beneficiarii care se alimentează în sistem centralizat şi luăm măsurile necesare în direcţia păstrării rezervelor de apă în marile lacuri de acumulare administrate de Administraţia Naţională "Apele Române", respectiv de S.C. Hidroelectrica S.A. Coeficientul de umplere în principalele 40 de lacuri de acumulare (cu folosinţă complexă), administrate de Administraţia Naţională "Apele Române", respectiv S.C. Hidroelectrica S.A., este de 74%, fiind similar cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Prin urmare, există rezervă suficientă pentru asigurarea alimentării cu apă şi energie pentru toată perioada de timp friguros", menţionează instituţia.

Chiar dacă nu se înregistrează debite sub cel minim necesar pentru satisfacerea cerinţelor de apă pentru populaţie sub aspect cantitativ, specialiştii Administraţiei Naţionale "Apele Române", împreună cu cei de la nivelul Administraţiilor Bazinale de Apă, monitorizează mai multe secţiuni de râu, peste jumătate la Dunăre, şi aplică Planul de restricţii şi folosire a apei în perioade deficitare.

Măsurile includ:

Treapta I, de atenţionare/avertizare, pentru sectoarele Dunării aferente bazinelor hidrografice Buzău-Ialomiţa şi Dobrogea. În plus, începând de marţi, 17 octombrie, este aplicat Planul de restricţii şi folosire a apei în perioade deficitare (faza de atenţionare) şi pentru Centrala de la Cernavodă.

Treptele II şi III, implică restricţii în alimentarea folosinţelor piscicole în judeţele Iaşi (din acumulările Hâlceni, Plopi şi Sarca- treapta III şi acumularea Pârcovaci - treapta II) ), Botoşani (din acumularea Cal Alb- treapta III) şi Vaslui - acumulările Soleşti şi Mânjeşti (aferente bazinului hidrografic Prut-Bârlad), precum şi pentru irigaţii (în două situaţii): Filiala Teritorială Moldova Nord-U.A Botoşani-Sistemul de Irigaţii Movileni-Havarna, sursa: Acumularea Cal Alb - râul Başeu, judeţul Botoşani; Filiala Teritorială de Îmbunătăţiri Funciare Vaslui-Amenajare de irigaţii Mânjeşti, sursa: acumularea Mânjeşti, judeţul Vaslui.

Debitul Dunării la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi staţionar, în jurul valorii de 2000 mc/s, fiind sub media multianuală a lunii octombrie (3850 mc/s) . În aval de Porţile de Fier, debitele au fost în scădere. În aval de Porţile de Fier, debitele vor fi relativ staţionare pe sectorul Gruia - Zimnicea şi în scădere pe sectorul Giurgiu - Tulcea, conform prognozei emise de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor.

"Debitele se situează la valori sub mediile multianuale lunare, cu coeficienţi moduli cuprinşi între 30-80%, mai mari (în jurul şi peste normalele lunare) pe Suceava şi pe cursurile superioare ale Moldovei şi Bistriţei; mai mici (sub 30% din normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Timiş, Moraviţa, Caraş, Cerna, Vedea, Tazlău, Râmnicu Sărat, Bârlad, Jijia, afluenţii Jiului, pe unii afluenţi din bazinul superior şi mijlociu al Oltului, din bazinul superior al Argeşului şi pe râurile din Dobrogea. Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub cotele de atenţie", precizează Administraţia Naţională "Apele Române".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Digitalizare şi Siguranţă Cibernetică”
APA NOVA
e-infra.ro
digi.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6402
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2278
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8856
Gram de aur (XAU)Gram de aur344.9150

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb