Administraţia Biden se pregăteşte să reia programul pentru imigraţie "Remain în Mexico" al lui Donald Trump

S.B.
Internaţional / 16 octombrie

Administraţia Biden se pregăteşte să reia programul pentru imigraţie "Remain în Mexico" al lui Donald Trump

Administraţia Biden se pregăteşte să reia în noiembrie programul pentru imigraţie "Remain în Mexico" al lui Donald Trump, care a obligat solicitanţii de azil să aştepte în Mexic audierile din Statele Unite, după ce un tribunal federal a considerat că oprirea programului este nejustificată, potrivit unor oficiali americani, informează news.ro.

Cu toate acestea, administraţia intenţionează să facă o nouă încercare în justiţie de a anula Protocolurile de Protejare a Micranţilor (MPP), numite politica "Remain in Mexico", chiar dacă ia măsuri pentru a respecta decizia din august a judecătorului Matthew Kacsmaryk, de la tribunalul districtual din Texas, au spus oficialii.

Posibila reintroducere a acestei politici, chiar şi pe termen scurt, ar amplifica mixul de politici confuze aplicate la graniţa cu Mexicul, unde numărul trecerilor de frontieră în SUA a atins în ultimele luni cel mai ridicat nivel din ultimele 20 de luni.

Ministerul de Externe al Mexicului a exprimat joi "o serie de îngrijorări" cu privire la MPP, oficialilor americani, în special în ceea ce priveşte procesul echitabil, securitatea juridică, accesul la asistenţă juridică şi siguranţa migranţilor.

Un înalt oficial mexican, care a vorbit sub condiţia anonimatului, a spus că "nu există nicio decizie în acest moment" cu privire la reluarea programului.

Trump, un republican cunoscut pentru politicile de imigrare dure, a creat politica MPP în 2019, susţinând că multe cereri de azil au fost frauduloase şi că solicitanţii autorizaţi să intre în Statele Unite ar putea ajunge să rămână ilegal dacă ar ignora şedinţele judecătoreşti.

Democratul Biden a pus capăt politicii imediat după preluarea mandatului, în ianuarie, ca parte a angajamentului său de a adopta o abordare mai umană a problemelor de la frontieră.

Susţinătorii imigraţiei au declarat că programul a expus migranţii la violenţă şi răpiri în oraşe periculoase de frontieră, unde oamenii au campat luni sau ani în adăposturi sau pe stradă, în aşteptarea audierilor de azil din SUA.

Biden, în martie, a spus că "nu-mi cer scuze" pentru oprirea MPP, o politică pe care a descris-o ca trimiterea oamenilor"la marginea Rio Grande într-o zonă noroioasă, fără a mânca suficient".

După ce statele Texas şi Missouri, conduse de republicani, l-au dat în judecată pe Biden pentru decizia sa de a pune capăt programului, Kacsmaryk a decis în august că acesta trebuie reintrodus.

Curtea Supremă a SUA, a cărei majoritate conservatoare de 6-3 include trei judecători numiţi de Trump, a menţinut hotărârea lui Kacsmaryk, respingând o cerere de blocare din partea administraţiei Biden.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
GRAMPET GROUP
ALPHA BANK
ifep.ro
UNNPR
Hidroelectrica

Curs valutar BNR

07 Dec. 2021
Euro (EUR)Euro4.9485
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3946
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7550
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8231
Gram de aur (XAU)Gram de aur251.5919

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
croco.ro
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro