ADR a relansat activitatea Consiliului Naţional pentru Transformare Digitală

F.D.
Miscellanea / 29 iunie

ADR a relansat activitatea Consiliului Naţional pentru Transformare Digitală

Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) a convocat astăzi prima şedinţă de lucru a Consiliului Naţional pentru Transformare Digitală (CNTD). Alături de partenerii din mediul privat, asociativ şi academic, preşedintele ADR Dragoş-Cristian Vlad a anunţat relansarea lucrărilor forului consultativ pentru digitalizarea administraţiei publice din România, potrivit unui comunicat de presă.

Conform sursei citate, misiunea CNTD ca agora digitală este să dezbată şi să determine paşii pe care administraţia publică şi industria IT din România trebuie să îi facă pentru a recupera decalajele dintre ţara noastră şi celelalte state europene.

"Pentru perioada următoare, dezbaterile pe componentele cele mai importante ale transformării digitale sunt esenţiale. Un aport deosebit pentru calitatea soluţiilor pe care ADR le va implementa va fi furnizat de dialogul punctual cu partenerii din mediul privat, din mediul asociativ şi din universităţi, deoarece toată experienţa şi totknow-how-ul membrilor CNTD va fundamenta viitoarele propuneri legislative şi viitoarele politici publice pe care ADR le va promova.

Autoritatea pentru Digitalizarea României nu trebuie să acţioneze pentru digitalizarea back-end-ului administraţiei publice, ci trebuie să livreze soluţiile digitale până la cetăţean, pentru o interacţiune cât mai facilă cu statul", a declarat Dragoş Vlad, preşedintele ADR, în alocuţiunea de deschiderea şedinţei.

La această primă întâlnire de lucru au fost invitaţi ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Sebastian Burduja şi preşedintele Comisiei pentru Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor din Camera Deputaţilor, Sabin Sărmaş.

Cei doi oficiali au transmis mesaje de sprijin pentru viitoarea activitate a grupurilor de lucru tematice din cadrul CNTD, mai ales pe temele de actualitate legate de interoperabilitate şi cloud-ul guvernamental.

"Voi sprijini activitatea CNTD în ceea ce priveşte găsirea soluţiilor de succes pentru implementarea platformei naţionale de interoperabilitate", a precizat Sabin Sarmaş.

La rândul său, ministrul Sebastian Burduja s-a arătat încrezător în ceea ce priveşte "contribuţia CNTD pentru proiectul cloud-ului guvernamental şi a viitorului pachet de legi de implementare a acestui proiect; ne dorim să colaborăm cu mediul privat şi societatea civilă pe viitorul pachet de acte normative. Procesul de consultări publice prin care a trecut ordonanţa pentru cloud a demonstrat faptul că varianta finală a fost mult îmbunătăţită", a conchis ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării.

Au participat la întâlnire reprezentanţii celor mai mari asociaţii din mediul IT&C din România, ai celor mai importante companii multinaţionale din domeniul IT&C şi ai celor mai relevante universităţi de profil din ţară, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

csalb.ro
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

10 Aug. 2022
Euro (EUR)Euro4.9132
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8027
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0576
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8083
Gram de aur (XAU)Gram de aur277.1595

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro