ADR:Activitatea Consiliului Naţional pentru Transformare Digitală a fost reluată

F.D.
Miscellanea / 8 iunie

Activitatea Consiliului Naţional pentru Transformare Digitală a fost reluată

Activitatea Consiliului Naţional pentru Transformare Digitală (CNTD) a fost reluată, prima şedinţă urmând să aibă loc în data de 22 iunie, a anunţat, astăzi, Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR).

"Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) anunţă reluarea activităţii Consiliului Naţional pentru Tranformare Digitală (CNTD) - organul consultativ al ADR, fără personalitate juridică, creat pentru consolidarea colaborării dintre sectorul public şi organizaţiile mediului privat şi ale societăţii civile. Pe perioada pandemiei COVID-19, activitatea Consiliului Naţional pentru Transformare Digitală nu a putut fi susţinută în ritmul şi modalitatea pe care ADR le propusese la momentul lansării acestui for. Odată cu ridicarea restricţiilor generate de pandemie, activitatea CNTD va fi reluată", se arată într-un comunicat.

Potrivit sursei citate, un pas esenţial în procesul de transformare digitală a României este întărirea relaţiei de colaborare între sectorul public şi mediul privat. Consiliul Naţional pentru Transformare Digitală este un for consultativ, dar şi un organism tehnic, în care instituţiile aflate în serviciul public, împreună cu organizaţiile private din industria IT şi societatea civilă, vor trasa parcursul corect către o Românie digitală şi puternic conectată la statele partenere din UE şi NATO.

"Misiunea CNTD ca agora digitală este să dezbată şi să determine paşii pe care administraţia publică şi industria IT din România trebuie să îi facă pentru a recupera decalajele dintre ţara noastră şi celelalte state europene", se menţionează în document.

De asemenea, CNTD va contribui la creşterea gradului de transparenţă a deciziilor administraţiei publice, asigurând informarea, consultarea şi participarea activă a membrilor Consiliului în procesul de elaborare a documentelor strategice şi a actelor normative cu efecte asupra procesului de transformare digitală a economiei şi societăţii româneşti.

Viziunea ADR pentru dezvoltarea CNTD este consolidarea dialogului dintre public şi privat, prin abordarea concertată a know-how-ului industriei IT&C, a celor mai recente cercetări în sfera tehnologiilor inovative şi a direcţiilor de dezvoltare ale sectorului public.

Companiile care doresc să îşi reconfirme sau să obţină statutul de membru al CNTD pot face acest lucru accesând link-ul https://forms.gle/HrUiCW7Q8Yd6LCgU9 până la 21 iunie 2022, ora 18:00.

ADR are în vedere, pentru reactivarea CNTD, următorul calendar de implementare: 8 - 21 iunie - revalidarea membrilor existenţi şi finalizarea procedurii de înscriere a membrilor noi, 21 iunie - definitivarea noilor grupuri de lucru din CNTD, iar pe 22 iunie va avea loc prima şedinţă a CNTD.

"Uniunea Europeană a deschis mecanismele de finanţare dedicate reechilibrării economice a continentului. În viziunea UE, digitalizarea este o componentă esenţială. În acest context de reaşezare a paradigmei economice şi sociale la nivel european, CNTD trebuie să contribuie la conturarea viitorului digital al României. Misiunea CNTD ca agora digitală este să dezbată şi să determine paşii pe care industria IT din România trebuie să îi facă pentru a recupera decalajele dintre ţara noastră şi celelalte ţări europene", a declarat Dragoş Vlad, preşedintele ADR.

Rolul CNTD este de a contribui la creşterea gradului de transparenţă a deciziilor administraţiei publice, asigurând informarea, consultarea şi participarea activă a membrilor Consiliului în procesul de elaborare a documentelor strategice şi a proiectelor de acte normative cu efecte asupra procesului de transformare digitală a economiei şi societăţii româneşti.

În cadrul Consiliului Naţional pentru Transformare Digitală se pot constitui grupuri de lucru tematice, prin decizie a preşedintelui ADR, acestea fiind pe teme precum: cloud-ul guvernamental, identitatea electronică, transformarea digitală, AI şi Big Data, competenţe digitale, interoperabilitate.

Din 2020 până în prezent, peste 300 de organizaţii din mediul privat şi din societatea civilă au devenit membri ai CNTD.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Oct. 2022
Euro (EUR)Euro4.9480
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0712
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1139
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6665
Gram de aur (XAU)Gram de aur270.7335

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

ccib.ro
solarenergy-expo.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro