Adrian Câciu afirmă că nu e mulţumit de câţi bani s-au cheltuit din PNRR

S.B.
Politică / 28 martie

Adrian Câciu afirmă că nu e mulţumit de câţi bani s-au cheltuit din PNRR

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu a declarat joi că nu e mulţumit de câţi bani s-au cheltuit din PNRR, el precizând că România a primit 33% din banii alocaţi în PNRR şi 20% din banii primiţi i-am cheltuit, informează news.ro.

9,45 de miliarde de euro au intrat şi s-au cheltuit 1,95 de miliarde de euro. Ministrul a mai spus că vor avea om avea discuţii în Guvern, o primă evaluare destul de tranşantă cu toţi coordonatorii de reformă, într-o şedinţă dedicată, pe absorbţie, pe 15 aprilie.

"Avem de recuperat nişte întârzieri pe unele zone. La Ministerul Energiei s-au făcut recuperări importante de întârzieri.dar mai sunt, ministerul educaţiei, sănătăţii, recuperează", a declarat Adrian Câciu, în emisiunea România Politică de la Prima News.

"S-a trecut la un alt mod de lucru, s-a flexibilizat modul de lucru, era foarte rigid când am venit. Am introdus tot felul de mecanisme, inclusiv financiare, pentru ca banii să ajungă mai repede la beneficiari. Şi coordonatorii de reformă au început să lucreze mult mai aplicat. Şi Energia şi Sănătatea la momentul acesta sunt campioni la contracte. Nu mai vorbesc de campionul mondial care e Ministerul Transporturilor, 16 miliarde de euro, având alocate doar 6 miliarde", a completat Câciu.

El a mai spus să sunt investiţii în infrastructura mare, şi avem şi bugetul, şi cofinanţarea, împrumutul de la Banca Europeană de Investiţii, surse adiacente care vin să completeze banii din PNRR.

"La acest moment, din PNRR avem contracte de 36 de miliarde de euro, dar conţinutul resursei PNRR este de 21 de miliarde de euro", a mai spus el.

Ministrul a precizat că "România a primit 33% din banii alocaţi în PNRR şi 20% din banii primiţi i-am cheltuit".

"9,45 de miliarde de euro au intrat în România şi s-au cheltuit 1,95 de miliarde de euro", a spus el, adăugând că în buget mai sunt prinse 7,5 miliarde de euro.

Întrebat dacă este mulţumit de acest procent, Adrian Câciu a răspuns: "Nu, şi vom avea discuţiile aceastea în Guvern, a rămas să avem prima evaluare destul de tranşantă cu toţi coordonatorii de reformă, la nivelul premierului, într-o şedinţă dedicată, pe absorbţie, la 15 aprilie, când avem execuţia pentru primele trei luni şi atunci putem să ştim fiecare cât a avut alocat".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Si trece practic nevazuta, nediscutata... absolut incredibil!!

    Ar tb sa bubuie toate canalele media pe acest subiect, in schimb lumea e ocupata cu pui vopsiti si dividendul H2O. 

APA NOVA
eximbank.ro
danescu.ro
boromir.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9751
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5879
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0460
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8059
Gram de aur (XAU)Gram de aur351.6538

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
domeniileostrov.ro
ccib.ro
tophotelconference.ro
mastercommunications.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb