ADRIAN CÂCIU:"Am încheiat anul cu un deficit mai mic decât cel estimat"

S.B.
Macroeconomie / 13 ianuarie

"Am încheiat anul cu un deficit mai mic decât cel estimat"

Ministurl Finanţelor Publice, Adrian Câciu a anunţat, joi, în emisiunea Talk News de la Profit TV, că încheierea financiară a anului 2021 arată că deficitul este mai mic decât cel prognozat şi a crescut colectarea la buget, veniturile din decembrie fiind mai mari între 5 şi 7 miliarde faţă de media dinainte, informează news.ro.

"Pot să vă spun că suntem într-o zonă foarte bună din perspectiva deficitului bugetar, în sensul că am încheiat cu un deficit mai mic decât cel estimat, ceea ce până la urmă nu înseamnă altceva decât validarea modului în care noi am văzut guvernarea", a spus ministrul.

Adrian Câciu a mai arătat că închiderea anului, care se va face oficial pe 15 ianuarie, arată că "am făcut bine ce am făcut, în semnul că am crescut colectarea, iar veniturile din decembrie sunt mai mari între 5 şi 7 miliarde faţă de media dinainte.

Ministrul Finanţelor s-a referit şi la facilităţile acordate în prezent de stat pentru două domenii, construcţii şi IT.

"Nu considerăm că facilităţile din din construcţii şi IT trebuie să fie eliminate. Ţinând cont că avem 110 miliarde de euro de cheltuit în următorii 10 ani din fonduri europene şi peste 200 de miliarde de euro din bugetul de stat, cu cine facem construcţie în ţara asta?", a spus ministrul, el adăugând că sunt facilităţi care vor fi adaptate şi ajustate, unde este o problemă.

Câciu a explicat că, în IT, ar trebui ca valoarea adăugată rezultată, produsele trebuie să fie valorificate din România spre străinătate şi să nu fim doar forţă de muncă. "E vorba de o ajustare, nu de eliminarea facilităţilor", a explicat el.

Opinia Cititorului ( 6 )

 1. Adrian Câciu e unul dintre puținii (ălături de Marius Budăi și Chesnoiu) care se pricep și fac o treabă bună în circumstanțele date.

  Din păcate restul sunt niște catastrofe... 

  1. te referi la restul de pesedisti?

   E un manipulator. Scăderea de deficit s-a făcut pe spinarea oamenilor prin creșterea prețurilor la energie și gaze și un TVA mult mai mare colectat din facturi umflate.

   Dupa cum spunea cineva, scopul scuza mijloacele!

   Foarte corect!

   1.1. DBineinteles ca se refera la PSD-isti.Ceilalti sunt catastrofe naturale.Ii cunoastem din guvernarile anterioare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

14 Ian. 2022
Euro (EUR)Euro4.9432
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3142
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7342
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9246
Gram de aur (XAU)Gram de aur252.8267

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
unicornulvesel.ro
erfi.ro
spotmedia.ro
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro