ADRIAN CÂCIU: "Nu punctul de pensie creşte cu 15%, ci valoarea este pentru întregul pachet de sprijin"

G.D.
Politică / 16 noiembrie 2022

"Nu punctul de pensie creşte cu 15%, ci valoarea este pentru întregul pachet de sprijin"

Ministrul de Finanţe, Adrian Câciu, a confirmat astăzi, după şedinţa de guvern, că punctul de pensie nu creşte cu 15% ci valoarea este pentru întregul pachet de sprijin care cuprinde şi acele ajutoare acordate pensionarilor. "Mi-aş fi dorit să nu se ajungă aici, dacă politicienii nu ar fi făcut licitaţie pe pensii", a spus ministrul, afirmând că România a fost introdusă în procedură de deficit excesiv de către strămoşii acestui guvern şi este obligată să reducă deficitul, nu are spaţiul pe care îl are orice altă ţară când vrea să îşi ajute cetăţenii dar cu toate acestea, face toate eforturile să îi ajute, notează News.ro.

"Mi-aş fi dorit să nu se ajungă aici, dacă politicienii nu ar fi făcut licitaţie pe pensii, până acum decizia era luată. Trebuie să înţelegeţi un singur lucru, pensiile se plătesc din veniturile din contribuţii, evident că există şi un deficit la fondul de pensii. România a fost introdusă în procedură de deficit excesiv de către strămoşii acestui guvern, România este obligată să reducă deficitul, nu are spaţiul pe care îl are orice altă ţară când vrea să îşi ajute cetăţenii dar cu toate acestea, face toate eforturile să îi ajute", a spus ministrul de Finanţe, întrebat dacă creşterea punctului de pensie plus ajutoarele acordate pensionarilor ajunge la acel total de 15%, iar punctul de pensie este mai mic.

El a precizat: "Noi trebuie să ajutăm pensionarii, nu că îi ajutăm, este dreptul lor de a fi ajutaţi în faţa erodării puterii de cumpărare, dar trebuie să ţinem cont şi de indicatorii macroeconomici pe care îi comportă deficitul la fondul de pensii, pentru că nu poţi să creşti deficitul la fondul de pensii, pentru că dacă îl creşti, ai un răspuns de dat la Comisia Europeană care nu cred că poate fi unul pozitiv în condiţiile în care altcineva ne-a introdus în procedută de deficit excesiv".

"Este bine ca mesajele mele să ajungă şi la acele trompete care vorbesc şi cred că dacă au plecat, măcar nu au bunul simţ să tacă, pentru răul pe care l-au produs acestei ţări", a mai spus ministrul.

Adrian Câciu a arătat că "anvelopa acordată de cheltuieli pentru pensii creşte cu 15%, iar modul în care acest pachet se construieşte ţine cont de legi, de necesităţile oamenilor. "Inflaţia îi afectează pe cei cu venituri mici şi medii, pe bogaţi nu, cine e bogat şi se plânge înseamnă că are o problemă şi e ipocrit", a completat el.

Ministrul a mai spus, despre ajutoarele acordate pensionarilor, că în coaliţie se va veni cu decizia finală şi "există mai multe simulări astfel încât persoanele cu venituri mici şi medii să poată să fie protejaţi de această avalanşă a creşterii preţurilor".

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Care ajutoare bai nataraule, alea care fac ca eu cu pensia de 2080 sa ma uit cum ala cu 1900 trece peste mine?

    pai nu o dati cotita boss!!

    banii erau acolo si cu dobanda pentru pensionarii amarati!! Dar ce nu spuneti voi e ca domnul catu stia ca vine Ciclica treaba de "spargere pusculite" si a profitat de moment in "cov vrajeala ciordeala" pe rupte ca sa isi salveze speculatorii imo si alti corporatisti si firme de partid. 

    acum populatia intra la plata... mai nasol e ca pensiile nu vor mai creste real nici 4 ani in fata!! da da... se vede din satelit... se vede ca e lag in interes de distrugere venit discretionar plasat in fata. 

    s c cret 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

27 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.8922
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4928
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8793
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5612
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.5647

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro