ADRIAN CÂCIU:''Nu vom creşte şi nu vom introduce noi taxe pentru a aduce bani la buget''

G.U.
Macroeconomie / 30 noiembrie 2021

''Nu vom creşte şi nu vom introduce noi taxe pentru a aduce bani la buget''

Pregătim un buget echilibrat şi responsabil pentru a stimula economia şi a împărţi mai corect banii ţării pentru binele tuturor românilor, a scris, astăzi, pe Facebook, ministrul Finanţelor, Adrian Câciu.

"Colegii de cabinet ştiu că uşa biroului meu este oricând deschisă. Discutăm despre necesarul de finanţare pentru proiectele şi politicile fiecărui minister, despre priorităţile din programul de guvernare. Avem ambiţia să chibzuim cât mai bine banii publici! Este nevoie de mai mare responsabilitate în alocarea bugetară, astfel încât să asigurăm pentru tot parcursul anului viitor banii pentru plata pensiilor, salariilor, drepturilor sociale, precum şi pentru finanţarea proiectelor de investiţii aşteptate de români, susţinerea serviciilor publice, îndeosebi pentru măsurile de combatere a pandemiei. Rectificarea bugetară trebuie să fie o excepţie şi nu soluţie pentru stingerea unor crize!", a precizat Adrian Câciu.

De asemenea, ministrul Finanţelor menţionează că a început analiza proiecţiilor bugetare pentru anul viitor şi fundamentarea documentelor care însoţesc proiectul de buget pentru 2022: strategia fiscal-bugetară şi proiectul legii plafoanelor bugetare. În paralel, a început o analiză a creşterii veniturilor bugetare, bazată pe combaterea evaziunii fiscale şi pe o mai bună conformare la plată a obligaţiilor fiscale.

"Aşa cum am subliniat şi la preluarea mandatului, nu vom creşte şi nu vom introduce noi taxe pentru a aduce bani la buget. Sunt adeptul responsabilităţii fiscal-bugetare - vom ţine sub control deficitul bugetar", precizează Adrian Câciu. Acesta a adăugat că va continua politica fiscală de stimulare a economiei, de încurajare a investiţiilor, pentru creşterea productivităţii şi pe susţinerea unui program naţional "Cumpără româneşte!".

''Voi iniţia consultări cu reprezentanţii mediului de afaceri si camerelor de comerţ din România, dialog absolut necesar mai ales în perspectiva finanţărilor de care România va beneficia prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Alături de colegii de la Finanţe avem multe de făcut, dar suntem motivaţi, avem un plan bine pus la punct şi termene strânse", a precizat ministrul Finanţelor.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Mărind salarul minim și crescând inflația și impozitarea va crește.Încasările din impozitul pe salar respectiv din TVA vor crește chiar dacă procentul de impozitare nu va crește.

    veti simti furia si fierbinteala oarba a violentei cetatenilor....

    din Martie 2022 incolo.  

    e o promisiune concentrata si buna.  

    1. Hahaha....vreti bani la buget????....dezvoltati ANTICORUPTIA!!!!!.....aaaaaa va este frica de puscarie....asta a vrut sa faca Stelian....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

25 Ian. 2022
Euro (EUR)Euro4.9440
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3816
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7642
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9008
Gram de aur (XAU)Gram de aur258.9166

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro