ADRIAN CÂCIU:"Numai printr-un efort al tuturor factorilor implicaţi în dezvoltarea pieţei de capital putem contribui la finanţarea companiilor autohtone"

G.B
Piaţa de Capital / 17 februarie 2022

Adrian Câciu (Sursa foto: Facebook)

Adrian Câciu (Sursa foto: Facebook)

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a subliniat astăzi necesitatea dezvoltării parteneriatului concret şi real dintre toţi actorii din economie, pentru a menţine şi a creşte potenţialul pieţei de capital din România, prin reglementări favorabile şi transparente. Mesajul a fost transmis cu ocazia participării la evenimentul "Performerii pieţei de capital pentru anul 2021", organizat de Bursa de Valori Bucureşti, conform unui comunicat remis redacţiei.

"În situaţii complicate, aşa cum este cea de acum, cel mai important este să găsim soluţii pentru un parteneriat real între stat, cetăţeni, economie şi capital astfel încât să identificăm cauzele vulnerabilităţilor şi să consolidăm elementele sau pilonii de bază pe care se construieşte o economie", a declarat Adrian Câciu.

Potrivit sursei citate, ministrul Finanţelor a prezentat acţiunile desfăşurate de instituţia pe care o conduce pentru creşterea gradului de educaţie financiară în rândul investitorilor mici prin lansarea emisiunilor de titluri de stat pentru populaţie FIDELIS, un program de succes, care va continua şi în viitor. Piaţa titlurilor de stat contribuie la lărgirea şi la diversificarea bazei de investitori (fonduri de pensii private, fonduri de investiţii, fonduri mutuale, societăţi de asigurări etc) atât pe plan intern cât şi extern, precum şi a instrumentelor de investiţii. Parteneriatul cu Bursa de Valori Bucureşti şi succesul acestui instrument confirmă faptul că piaţa de capital este un canal propice atât pentru finanţarea statului român, cât şi pentru oferirea de mecanisme şi instrumente complexe de economisire şi de tranzacţionare pentru persoanele fizice.

"Consider că numai printr-un efort comun al tuturor factorilor implicaţi în dezvoltarea pieţei de capital putem contribui la finanţarea companiilor autohtone, inclusiv a proiectelor verzi. În acest sens, Ministerul Finanţelor are ca obiectiv pentru perioada următoare crearea cadrului general aplicabil pentru emiterea de obligaţiuni verzi la nivel suveran" a subliniat ministrul Finanţelor.

Totodată, ministrul Adrian Câciu a menţionat proiectul "Elaborarea unei strategii naţionale pentru piaţa de capital", realizat de Ministerul Finanţelor în parteneriat cu Autoritatea de Supraveghere Financiară şi finanţat de Comisia Europeană, prin Programul de Sprijin pentru Reforme Structurale. Proiectul propune o dezvoltare coerentă a pieţei de capital din România şi va pregăti cadrul pentru implementarea unor noi strategii europene în domeniu, legate de digitalizare, finanţare sustenabilă şi verde, se arată în comunicat.

Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
arsc.ro
ahkrumaenien.ro

Curs valutar BNR

24 Mar. 2023
Euro (EUR)Euro4.9255
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5904
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9881
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6013
Gram de aur (XAU)Gram de aur294.2340

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
conferinta.afeer.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro