ADRIAN CÂCIU:"Rectificarea bugetară ar trebui făcută în situaţii excepţionale"

G.B
Politică / 29 noiembrie 2021

Adrian Câciu

Adrian Câciu

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a declarat că luna decembrie "este plină" în ceea ce priveşte pregătirea bugetului de stat pentru 2022. Acesta spune că majorările din pachetul social vor intra în vigoare de la 1 ianuarie. În ceea ce priveşte cheltuirea banului public, Câciu a afirmat că banii publici de multe ori "chiar şi în oraşe nu sunt bine gestionaţi". Astfel el spune că rectificările bugetare ar trebui făcute în situaţii excepţionale dacă bugetul nu are erori, potrivit Digi24.

"Luna decembrie este o lună plină. Pregătim bugetul pentru 2022, pregătim să stabilim care sunt priorităţile pe programul de guvernare, programele care vor fi finanţate în 2022. Avem pensiile care cresc, alocaţiile care cresc, tot pachetul social care va intra în vigoare de la 1 ianuarie. Este foarte mult de lucru.

Bugetul nu e rigid, dar e o chestiune foarte concretă. Banii sunt acolo, dar, de regulă, aşa cum vedem în multe ocazii, chiar şi în oraşe nu sunt bine gestionaţi, dar ei sunt acolo şi nu sunt eficient distribuiţi. Se fac tot felul de erori în cadrul planificării bugetare, erori care la un moment dat te aduc în situaţia de a face rectificări.

Pentru cine nu ştie, rectificările, deşi au devenit o obişnuinţă, ar trebui să reprezinte situaţii excepţionale cu privire la legea bugetului de stat. Un buget predictibil ar trebui să conţină toate elementele, astfel încât să nu fi nevoit să faci o rectificare", a afirmat Adrian Câciu, duminică, la Antena3.

Adrian Câciu, a declarat, vineri, după ce Guvernul a adoptat a doua rectificarea bugetară din acest an, că "bugetul pe 2021 l-am găsit cu probleme mari, în sensul în care nu ai plata salariilor asigurată, a pensiilor, nu ai autorităţile locale finanţate, plata persoanelor cu handicap, cheltuielile sociale la nivel local".

Guvernul a adoptat vineri a doua rectificarea bugetară din acest an, menţinându-se ţinta de deficit de 7,13% din PIB. Noua variantă a ordonanţei prevede majorarea deficitului bugetului de stat cu suma de 6,231 miliarde lei. În prima variantă, deficitul s-ar fi majorat doar cu suma de 4,831 miliarde lei. În ambele variante, deficitul bugetului general consolidat este de 7,13% din PIB.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. mai greu de facut !!!

    vom trai si nu vom vedea nimic din promisiunile facute. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

csalb.ro
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

17 Aug. 2022
Euro (EUR)Euro4.8849
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8018
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0503
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8119
Gram de aur (XAU)Gram de aur273.7366

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro