Adrian Câciu şi preşedintele ANAF au participat în cadrul şedinţei boardului CNIPMMR

G.D.
Politică / 30 martie

Adrian Câciu şi preşedintele ANAF au participat în cadrul şedinţei boardului CNIPMMR

Astăzi, 30 martie a.c., la sediul CNIPMMR, a avut loc şedinţa boardului CNIPMMR ce i-a avut ca invitaţi pe ministrul finanţelor, dl. Adrian Câciu şi pe preşedintele ANAF, dl. Lucian Heiuş, conform sursei citate. În cadrul întâlnirii au fost prezenţi aproximativ 40 de antreprenori, reprezentanţi ai structurilor de IMM-uri din toată ţara, structuri sectoriale, tineri şi femei antreprenor.

Potrivit sursei citate, întâlnirea a debutat cu semnarea Protocolului de colaborare dintre Ministerul Finanţelor şi CNIPMMR ce va furniza date statistice privind companiile din România în vederea realizării de către CNIPMMR a unor studii şi analize cu privire la evoluţia mediului de afaceri din România ce vor fi utilizate în fundamentarea propunerilor de politici publice. De asemenea, întâlnirea a vizat şi prezentarea politicilor fiscale ale anului în curs şi previziunile fiscale pentru viitorul program de guvernare.

Printre problemele ridicate de către antreprenori s-au numărat următoarele: concurenţa neloială, voucherele de vacanţă pentru sectorul privat, nivelul taxelor şi impozitelor locale pe proprietate, compensarea concediilor medicale, exceptarea de la plata TVA a spitalelor private pentru achiziţia de echipamente/ materiale medicale, aspecte fiscale privind impozitarea prosumatorilor, existenţa entităţilor nefiscalizate, modificarea cotei de impozit pe dividende, efectele impozitării contractelor part-time sau schema de compensare a arieratelor.

În cadrul deschiderii întâlnirii, Florin Jianu, preşedintele CNIPMMR, a menţionat "Mulţumesc invitaţilor din cadrul şedinţei de astăzi şi salut colaborarea pe care o avem cu Ministerul Finanţelor încă de la preluarea mandatului, foarte multe iniţiative din cadrul programelor de guvernare au fost deja implementate în zone precum construcţii, agricultură sau inovare, rezultate pozitive fiind înregistrate şi anul trecut. Semnăm astăzi un protocol de colaborare care va merge în 2 directii: în prelucrarea de date statistice necesare fundamentării şi pregătirii diverselor propuneri de politici publice pe care le vom lansa şi, a doua direcţie, în colaborarea teritorială pe care antreprenorii din ţară simt nevoia să o aibă prin dezvoltarea unor structuri ANAF la nivel local, pe modelul comisiilor din cadrul prefecturilor, AJOFM-urilor sau Caselor de Sănătate. Am convingerea că vom dezbate astăzi subiecte de interes pentru antreprenori şi vom discuta şi propuneri pentru viitorul program de guvernare, inputul colegilor din ţară fiind deosebit de important."

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

mk-airport.ro
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

26 Mai. 2023
Euro (EUR)Euro4.9575
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6194
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1137
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7071
Gram de aur (XAU)Gram de aur290.0889

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro