ADRIAN CRIŢ, STB:"Tendinţa de intrare pe traseu e crescătoare, de la 20% dimineaţă, acum a ajuns la 35%"

S.B.
Miscellanea / 24 ianuarie

"Tendinţa de intrare pe traseu e crescătoare, de la 20% dimineaţă, acum a ajuns la 35%"

Directorul STB, Adrian Criţ a declarat, luni, la emisiunea Talk News de la Profit TV, că îi aşteaptă pe reprezentanţii sindicatului reprezentativ al transportatorilor la discuţii, în aceatsă seară, la Primăria Generală, cu CA-ul companiei, până acum, Vasile Petrariu refuznd orice fel de dialog cu conducerea STB, informează news.ro.

Potrivit lui Criţ, tendinţa de revenire a şoferilor pe trasee este una crescătoare, ajungând astăzi la 35%, însă a precizat că nu ştie dacă marţi se va relua traficul normal pe mijloacele de transport în comun din Capitală. Directorul STB a ţinut să precizeze cănu va demisiona şi nu va ceda şantajului acestui sindicat.

Adrian Criţ a afirmat că, de la preluarea mandatului de director al Societăţii de Transport Bucureşti, a avut 20 de întâlniri cu sindicatul reprezentativ.

"Eram conştient că vor apărea probleme, dar nu ne gândeam că se va radicaliza astfel, prin blocarea activităţii", a spus el, precizând că sindicatul nu s-a prezentat la discuţii, până acum şi este invitat la Primăria Capitalei, în această seară, pentru a discuta cu CA-ul STB.

"Dânsul refuză dialogul cu partea executivă", a spus Criţ despre Vasile Petrariu, şeful sindicatului transportatorilor din STB, care până astăzi a fost consilier CGMB şi membru PSD.

Directorul STB a spus că, după conferinţa de astăzi în care a anunţat că scoate posturile de şofer la cocurs, "angajaţii au realizat riscul de blocaj al Bucureştiului şi al instituţiei".

"Din punct de vedere financiar, s-ar putea ca la sfârşitul lunii să ne aflăm în imposibilitatea plăţii salariilor şi a furnizorilor. Tendinţa de intrare pe traseu e crescătoare, era de 20% dimineaţă, acum a ajuns la 35%", a spus Criţ. Întrebat dacă e posibil să se reia activitatea, de mâine, directorul STB a spus că "probabil e greu să fie reluat cu totul, pentru că manipularea continuă din partea sindicaliştilor".

"Eu sper că angajaţii să conştietizeze că trebuie să avem un serviciu de calitate pentru bucureşteni. Manipularea dată de liderii sindicali a dus la această sincopă în transportul public local, pe viitor trebuie să facem totul pentru a rezolva această problemă. Suntem deschişi comunicării, să conştientizeze că au obligaţii faţă de cetăţeni. Cred în continuare cu tărie că angajaţii şi sindicatele trebuie să respecte legea", a declarat el.

Întrebat dacă ia în calcul demisia, aşa cum cer angajaţii STB, Adrian Criţ a răspuns: "Nu răspund şantajului, în condiţiile în care, din punct de vedere managerial în ultimele 10 luni, practic, am redus cu circa 25% cheltuielile societăţii", a spus el.

Opinia Cititorului ( 4 )

 1. Trebuie respectata hotararea judecatoreasca. Greva lui Petrariu este exemplul perfect ca Romania nu e un stat de drept. E clar ca in Romania o hotarare judecatoreasca poate fi sa nu aplicata functie de structura de putere implicata, de disponibilitatea unor autoritati de a aplica legea. Greva aduce un prejudiciu mare Romaniei. In greva, ilegala juridic, Petrariu nu a asigurat nici 33% din trafic cum prevede legea in cazul unei greve legale.

  Nu trebuie cedat santajului si cei care nu au respectat hotararea judecatoreasca sanctionati, trimisi in judecata si sa suporte pagubele suferite de STB. 

  Efectuarea cat mai urgenta a unui audit extern la STB este binevenita  

  Despre liderul de sindicat: “Petrariu nici nu stii 

  Cat de mic incepi sa fii”

  1. Nu mai bate câmpii. Așa cum oamenii nu pot fi obligați prin lege sa se vaccineze tot așa nu pot fi obligați să revină la munca daca vor demisia conducerii STB. Greva poate continua.

  Este o disputa politica, intre pnl si psd, atat.

  Se folosesc de oameni pt a transa fluxul banilor.  

  De ce intalnirea tb sa aiba loc la primaria mun. Bucuresti? Soc de transort nu are sediu? Crit, este un alt politruc, mic, pnl ist care vrea sa se faca cunoscut, prin aceleasi cai ca si psd istii.

  Sunt aceleasi nume, ale familiilor abonate la bani.publici, in toata tara. 

  1. Trebuie alungați cu șuturi în fund atât Critz cat și marioneta împăiată de Nicușor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
infinitumcosmetics.ro
fabricadeceai.ro

Curs valutar BNR

20 Mai. 2022
Euro (EUR)Euro4.9477
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6725
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8048
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8325
Gram de aur (XAU)Gram de aur277.4633

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro