Adrian Ioan Veştea: "Avem responsabilitatea să ne asigurăm că ceea ce semnăm coincide cu ceea ce implementăm"

D.R.
Comunicate de presă / 2 august

Adrian Ioan Veştea: "Avem responsabilitatea să ne asigurăm că ceea ce semnăm coincide cu ceea ce implementăm"

Adrian-Ioan Veştea s-a aflat astăzi într-o vizită de lucru în judeţul Hunedoara, unde s-a întâlnit cu autorităţile publice locale din judeţ, pentru a discuta despre priorităţile de dezvoltare locală şi pentru a verifica stadiul lucrărilor care primesc finanţare, informează un comunicat de presă al Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, remis astăzi redacţiei.

Ministrul dezvoltării: "Am convingerea că nu poţi să cunoşti ţara dacă stai într-un birou în Bucureşti, că trebuie să ieşi în teren, să asculţi oamenii şi să le afli problemele. Proiectele finanţate de Ministerul Dezvoltării răspund unor nevoi vitale în localităţi din toate judeţele ţării. Este esenţial să mergem în teren pentru a vedea stadiul proiectelor la faţa locului. Avem responsabilitatea să ne asigurăm că ceea ce semnăm coincide cu ceea ce implementăm", a declarat ministrul dezvoltării, potrivit sursei citate.

În oraşul Călan, prin Agenţia Naţională de Locuinţe se construieşte un bloc cu 40 de locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, în valoare de 10.332.219,27 de lei. Obiectivul este realizat pe un regim de înălţime de St + P + 3E (subsol tehnic, parter şi 3 etaje) şi are ca termen de finalizare luna noiembrie a acestui an. Tot în Călan, Compania Naţională de Investiţii (CNI) finanţează cu 9.578.661 de lei construcţia unei săli de sport cu tribună de 180 de locuri, al cărei termen de finalizare este luna decembrie. Sala, construită după un proiect tip al CNI, este dedicată, în principal, uzului didactic, dar va putea fi utilizată şi de restul comunităţii la sfârşit de săptămână sau în perioada vacanţelor, pentru practicarea unor sporturi precum handbal, baschet, tenis sau volei, afirmă sursa.

Compania Naţională de Investiţii va realiza, în judeţul Hunedoara, alte trei proiecte de investiţii, în valoare totală de peste 20,7 milioane de lei, ale căror contracte de finanţare au fost semnate astăzi, în prezenţa ministrului Veştea. Un obiectiv vizează construirea unei săli de sport în oraşul Uricani, o altă investiţie prevede reabilitarea, modernizarea, extinderea şi dotarea grădiniţei din satul Băcia. Cel de-al treilea proiect are ca obiectiv amenajarea unei clădiri în satul Tustea din comuna General Berthelot, care va găzdui Muzeul Dinozaurilor din Transilvania; comuna este situată în aria Geoparcului Dinozaurilor din Ţara Haţegului, care face parte din reţeaua globală a geoparcurilor, zona fiind recunoscută ca sit UNESCO din 2015, transmite sursa.

În urma reamenajării, clădirea va fi reconfigurată astfel încât să fie funcţională pentru activitatea de muzeu, cu rol primordial în susţinerea programelor educaţionale şi de cercetare din zonă, crearea de locuri de muncă, precum şi atragerea de finanţatori şi parteneriate, existând posibilitatea realizării unui traseu turistic regional "Drumul Dinozaurilor în Transilvania", alături de DINOPARK din Râşnov şi muzeele din Sebeş şi Cluj. Ministrul dezvoltării a verificat, astăzi, şi stadiul lucrărilor de reabilitare a drumului comunal 48B din comuna Romos (care face legătura cu DN 7 - Halta Geoagiu spre Cugir, prin satul Romos - Romoşel), obiectiv finanţat prin Programul naţional de investiţii "Anghel Saligny". Proiectul, în valoare de 18.604.618,31 lei, din care 9.800.000 lei sunt alocaţi de la bugetul de stat, prevede reabilitarea a 12 km de drum, stadiul de execuţie a lucrărilor fiind, în prezent, de 36%, relatează sursa citată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2023
Electromagnetica
hidroelectrica.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Noi. 2023
Euro (EUR)Euro4.9726
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5313
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1634
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7463
Gram de aur (XAU)Gram de aur296.8710

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ahkawards.ro
Cotaţii fonduri mutuale
ccib.ro
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb