Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

ADRIAN OROS:"Este necesar să existe un echilibru între protejarea plantelor şi sănătatea umană"

A.M.
Politică /

Nechita Adrian Oros

Nechita Adrian Oros

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Nechita Adrian Oros şi secretarul de stat Florian-Emil Dumitru au condus, luni, întâlnirea de lucru privind acordarea unor derogări pentru folosirea neonicotinoidelor de către fermierii români pentru culturile care vor fi însămânţate în primăvara anului 2020, se arată într-un comunicat remis Redacţiei noastre.

În deschiderea discuţiilor, secretarul de stat Florian-Emil Dumitru a subliniat necesitatea de a crea o fundamentare solidă şi credibilă care va fi prezentată Comisiei Europene, cu sprijinul expertizei profesionale a reprezentanţilor formelor asociative.

Participanţii la discuţii şi-au exprimat disponibilitatea de a colabora cu autorităţile statului şi de a pune la dispoziţia acestora toate resursele ştiinţifice proprii pentru a fundamenta necesitatea acordării derogărilor. În cadrul reuniunii s-a reliefat importanţa prognozei şi a avertizării în domeniul fitosanitar.

Ministrul a declarat că este necesar să existe un echilibru între protejarea plantelor şi sănătatea umană, precum şi cea a animalelor. De asemenea, acesta a apreciat că institutele de cercetare trebuie să-şi prioritizeze tematicile de cercetare în funcţie de problemele actuale cu care se confruntă fermierii.

S-a agreat stabilirea unui calendar de lucru astfel încât, până la data de 15 decembrie a.c., cei implicaţi să întocmească un proiect de argumentare credibilă, în vederea acordării derogării. Astfel, se va crea un grup de lucru care va discuta aspectele tehnice pentru a contura o poziţie fermă a României.

Atât ministrul Nechita-Adrian Oros, cât şi secretarul de stat Florian-Emil Dumitru i-au asigurat pe cei prezenţi la masa discuţiilor de tot sprijinul pe care instituţia îl poate oferi şi şi-au exprimat speranţa că împreună pot conlucra la binele fermierilor.

Sursa citată aminteşte că, faţă de alte state membre, ţara noastră se confruntă cu numeroşi dăunători, foarte agresivi la culturile de porumb, floarea-soarelui şi rapiţă, iar din anul 2014 MADR a acordat derogări pentru folosirea produselor pe bază de neonicotinoide, astfel încât fermierii să nu înregistreze pagube semnificative pentru aceste culturi.

La reuniune au mai participat directorul general al Autorităţii Naţionale Fitosanitare (ANF), directorul general al Direcţiei Generale de Politici Agricole, cercetători, precum şi reprezentanţi ai sectorului.

Opinia Cititorului ( 2 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. ...

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Si albinenele ce fac? ne batem joc in continuare de ele?

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS