Abonament gratuit
EDUCAŢIA 2020

ADRIAN OROS LA CONFERINŢA "ÎMPREUNĂ COMBATEM RISIPA ALIMENTARĂ""Informarea privind diminuarea risipei de alimente vor conduce la o schimbare a comportamentului consumatorului"

A.I.
Miscellanea /

Adrian Oros (Sursa foto: Twitter)

Adrian Oros (Sursa foto: Twitter)

Ministrul Oros a declarat în cadrul conferinţei "Împreună combatem risipa alimentară", organizătă de Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului României, că educarea şi informarea consumatorilor privind prevenirea şi diminuarea risipei de alimente vor conduce în viitor la o schimbare a comportamentului consumatorului, care se va putea observa de-a lungul întregului lanţ agroalimentar şi va contribui la atingerea obiectivelor globale privind reducerea risipei alimentare.

De asemenea, ministrul a subliniat că risipa alimentară duce totodată si la risipa apei, energiei şI materiei prime, contribuind la creşterea emisiilor de CO2 şI a poluării.

Scopul conferinţei a fost acela de a reuni la masa discuţiilor decidenţi la înalt nivel din cadrul instituţiilor europene, oficiali guvernamentali, parlamentari şi reprezentanţi din mediul academic, institute de cercetare, societatea civilă, bănci de alimente, mari companii din retail şi industria HoReCa pentru a identifica împreună acţiuni concrete şi bune practici care să conducă la o implementare eficientă a legislaţiei specifice şi implicit la combaterea risipei alimentare,se arată într-un comunicat de presă remis Redacţiei noastre.

Principalele teme abordate în cadrul conferinţei au fost tratate pe parcursul a trei sesiuni de discuţii. Astfel, în cadrul primei sesiuni s-a discutat despre facilităţi şi constrângerile întâmpinate în implementarea Normelor metodologice de aplicare a Legii 216/2016 privind diminuarea risipei alimentare, măsuri pentru combaterea acesteia şi a efectelor estimate. Cea de-a doua sesiune a vizat teme precum: exemple de bune practici la nivel UE şi internaţional, modele interne de business-uri care au integrat reducerea risipei alimentare, responsabilităţi şi beneficii, rolul operatorilor receptori în reducerea acestui fenomen, sfaturi practice pentru consumatori şi beneficii la nivel de buget personal. Cea de-a treia sesiune a cuprins lansarea unei cărţi despre o alimentaţie inteligentă şi sustenabilă, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

07 Aug. 2020
Euro (EUR)Euro4.8375
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0949
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4794
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3607
Gram de aur (XAU)Gram de aur271.0003

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
myTEX.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie