ADRIAN OROS:"Piaţa de capital trebuie să devină un vector principal de dezvoltare economică"

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 1 aprilie 2021

Adrian Oros

Adrian Oros

Piaţa de capital trebuie să devină un vector principal de dezvoltare economică, de confirmare a performanţelor reale din economie prin plusul de transparenţă şi guvernanţă corporativă, a spus ieri Ministrul Agriculturii Adrian Oros, cu ocazia evenimentului ce a marcat intrarea la tranzacţionare la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a obligaţiunilor Agricover Holding.

Adrian Oros a declarat: "Pentru mine este o deosebită satisfacţie să constat că cea mai mare emisiune de obligaţiuni de la Bursa de Valori Bucureşti derulată de o companie antreprenorială românească este din domeniul agriculturii. Am încredere că şi sectorul agricol va avea o evoluţie deosebit de dinamică, alături de alte sectoare care au deja o prezenţă mai bine conturată cum ar fi sectorul financiar, energetic sau imobiliar".

Ministrul Agriculturii a adăugat: "De fapt, agricultura românească înregistrează performanţe notabile în ultima perioadă (...). În mod firesc, piaţa de capital trebuie să devină un vector principal de dezvoltare economică, de confirmare a performanţelor reale din economie prin plusul de transparenţă şi guvernanţă corporativă. Constat cu satisfacţie deschiderea investitorilor către sectorul agricol şi îmi doresc ca operarea şi reglementarea pieţei de capital să asigure accesul facil tuturor jucătorilor din sector. Este un proces normal de reformă, în care fermierul îşi întăreşte poziţia şi capacitatea antreprenorială. Bursa şi piaţa de capital devin principalul motor de finanţare şi dezvoltare".

Obligaţiunile Agricover Holding (simbol AGV26E), ce au fost listate ieri la Bursa de Valori Bucureşti, sunt în valoare totală de 40 milioane de euro şi au maturitatea de cinci ani. Valoarea nominală a unui titlu este de 50.000 euro, dobânda fiind de 3,5% pe an. Obligaţiunile au fost vândute iniţial printr-un plasament privat la BVB încheiat în luna ianuarie a acestui an, capitalul atras fiind destinat destinat finanţării operaţiunilor de creditare ale Agricover Credit IFN, subsidiară a Agricover Holding, specializată exclusiv în finanţarea fermierilor din România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2022
Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

07 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9186
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6835
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9766
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7021
Gram de aur (XAU)Gram de aur267.0437

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro