ADRIAN TĂNASE, BURSA DE VALORI BUCUREŞTI: "Perioada următoare va consemna, probabil, mai multă activitate la bursă"

A.I.
Piaţa de Capital / 17 noiembrie 2020

 "Perioada următoare va consemna, probabil, mai multă activitate la bursă"

Valoarea totală a tranzacţiilor cu acţiuni realizate la BVB în primele zece luni a depăşit nivelul atins în tot anul trecut

Perioada următoare va consemna, probabil, mai multă activitate la bursă, pentru că ponderea ţării noastre în indicii MSCI destinaţi Pieţelor de Frontieră va creşte, din decembrie, urmând să ajungă de la 8% în prezent la peste 10% într-un an de zile, conform mecanismului MSCI aplicabil în cazul reclasificării Kuweitului, spune Adrian Tănase, directorul general al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), într-un comunicat de presă postat pe site-ul operatorului pieţei noastre de capital.

Este o apreciere făcută în condiţiile în care, MSCI va include efectiv Kuweitul în eşalonul celor emergente începând cu 1 decembrie, iar ponderile ţărilor rămase în indicii de frontieră ai MSCI vor fi majorate succesiv în cinci faze, ultima fiind în noiembrie 2021. Conform estimărilor MSCI, după încheierea procesului, ţara noastră va avea a treia cea mai mare pondere în MSCI Frontier Markets 100, după Vientam - 28,76% şi Maroc - 12,47%.

"Prin urmare, România va deveni o piaţă mai importantă în acest indice, ceea ce este o veste excelentă pentru investitorii de la BVB", apreciază CEO-ul BVB.

Evenimentul vine într-un context în care pieţele de capital sunt în continuare sensibile la factorii de risc asociaţi pandemiei de coronavirus, iar luna trecută a adus o deteriorare a sentimentului investiţional la nivelul pieţelor de acţiuni din plan internaţional, pe măsură ce s-au accentuat îngrijorările privind al doilea val al pandemiei.

Degradarea condiţiilor de sănătate publică se reflectă în activitatea burselor, însă investitorii sunt atenţi şi la anunţurile care este posibil să permită ameliorarea situaţiei actuale şi orice veste semnificativă în acest sens se transmite în activitatea investiţională.

Conform raportului BVB, o caracteristică importantă a pieţei noastre de capital este că a reuşit, chiar şi în aceste condiţii, să obţină performanţe în ceea ce priveşte valoarea de tranzacţionare.

Pentru primele zece luni ale acestui an, valoarea totală a tranzacţiilor pe segmentul de acţiuni la Bursa de Valori Bucureşti a depăşit cifra realizată pe întreg anul 2019. Practic, valoarea cumulată realizată pe segmentul de acţiuni listate BVB a fost 10,3 miliarde lei în perioada ianuarie-octombrie, cu 6,4% peste întreg nivelul de 9,68 miliarde lei realizat pe ansamblul anului anterior.

Interesul crescut pentru acţiunile listate la BVB s-a reflectat şi la nivelul lichidităţii, indicator măsurat prin prisma valorii medii zilnice de tranzacţionare, care s-a situat la 49 de milioane de lei (peste 10 milioane de euro), în creştere cu 22% faţă de primele zece luni ale anului anterior.

A.I.

Opinia Cititorului ( 9 )

 1. ...

  Asa a fost si precedent anului 1929!

  Respectiv 1929 si in Romania cand din 1931 bancile cerea returnari de credite taranilor indatorat. 

  Acest flux de lichiditate nu este sanatos, nu este norma, este efemer. 

  Ii va costa mult pe incepatorii aruncati acum!

  Nu ma plang marchez profitul! 

  1. Este o perioada buna de marcat profitul dar rămân și cu 45 - 50 %pt gratuite și dividende pe care sa le încasez anul viitor sper mai in lunile de vara. ...

   Da' tare mai esti matale....intrebarea mea este daca o sa te lase in pace banii lichizi din cont....oare nu cumva ai sa vii ca mielu' la taiere ?

   Nu am cum sa vin la taiere!

   Portofoliul meu include cota pari actiuni investite direct in afaceri (nu prin bursa); cot imobiliare ce platesc chirie si in pandemie; cota angajati pe francize; cota mica pe bursa. 

   Lichiditatea mea sta in piata reala nu pe bursa, ca pondere! 

   Bah tu chiar nu ai inteles nimic. Daca nu ai investit direct la bursa nu ai cum sa intelegi ca banii lichizi din contul respectiv trebuie sa produca.

   Esti un roman ingimfat si putin cam needucat. 

  Ca de fiecare data Tanase nu face nimic ( nici nu stie ) iar cand vorbeste ( ca simte nevoia sa vorbeasca ) nu spune nimic ; sunt de vazut faptele si vorbele de cand e CEO : NIMIC

  1. Agree . Foarte slab si lipsit de carisma.

   Exact ca Gradinescu Jardinier. Gradinescu este zero total.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Electromagnetica
Allview
Artego

Curs valutar BNR

18 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9268
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0326
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4926
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7268
Gram de aur (XAU)Gram de aur242.2201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Boromir
Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
carieraenergetica.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro