Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

ADRIAN TEAMPĂU, DELOITTE ROMÂNIA:"Cantitatea de plastic depozitată în oceane a ajuns la circa 150 de milioane de tone"

A.M.
Miscellanea /

Adrian Teampău

Adrian Teampău

Nu mai puţin de cinci grame de plastic ajung săptămânal în organismul fiecărui locuitor al planetei prin aer, apă sau hrană, susţine Adrian Teampău, Director Taxe Indirecte, Deloitte România.

Potrivit domniei sale, acesta este principalul motiv pentru care Consiliul Uniunii Europene a decis să interzică o parte din produsele de plastic utilizate zilnic, începând din iulie 2021.

Astfel, actorii economici precum restaurantele, lanţurile de magazine, cafenelele, barurile sunt forţaţi să identifice alternative biodegradabile pentru produsele care vor fi restricţionate.

Adrian Teampău a declarat: "Este deja bine cunoscută problema poluării apelor marine cu produse din plastic aruncate în cel mai neglijent mod de către populaţie. Cantitatea de plastic "depozitată" în oceane este estimată astăzi la circa 150 de milioane de tone. La o analiză superficială, poate părea că efectele nu sunt neapărat vizibile asupra oamenilor, însă fiecare dintre noi ajunge la un moment dat să ingereze plastic. Cum se poate întâmpla asta? Simplu: fauna marină ingerează bucăţele de plastic, pe care le confundă cu hrana, iar aceasta este consumată de populaţie. De asemenea, mici particule de plastic se regăsesc în aer, apă şi în alte alimente."

În ultimii ani, Uniunea Europeană a decis interzicerea, începând cu 3 iulie 2021, a comercializării de produse specifice din plastic, respectiv tacâmurile de unică folosinţă, beţişoarele de urechi, paiele/beţele pentru agitat băuturi, produsele realizate din materiale plastice degradabile prin oxidare şi recipientele pentru fast-food/băuturi din polistiren expandat însă, Consiliul UE a optat, în prima fază, pentru o măsură aparent mai blândă, respectiv aceea de reducere a consumului anumitor produse din plastic.

O altă măsură, complementară, constă în stabilirea unor obligaţii de colectare potrivit căreia, producătorii vor fi nevoiţi să asigure, până în 2025, colectarea anuală a minimum 77% din greutatea sticlelor de tip PET şi reciclarea anuală a minimum 25% din produsele de acest tip. În aceeaşi ordine de idei, până în 2029, ţara noastră trebuie să asigure o colectare anuală de minimum 90% a sticlelor de tip PET şi, până în 2030, o reciclare de minimum 30%. Obiectivele sunt, aşadar, ambiţioase.

"Dacă Uniunea Europeană a trasat liniile directoare în vederea reducerii gradului de poluare determinată de consumul produselor din plastic, rămâne la latitudinea statelor membre să pună efectiv în practică propunerile Consiliului European.", a precizat Adrian Teampău, adăugand că important este ca efectele măsurilor propuse şi implementate să se simtă cât mai curând.

Opinia Cititorului ( 4 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. TOATA LUMEA STIE , CA PLANETA PAMANT , A AJUNS O RUINA TOXICA !!! DIN CAUZA CA SUNTEM PREA MULTI , SI NU MAI AVEM LOC , UNII DE ALTII !!! NU VORBESC AICI DE ROMANIA , SI DE POPULATIA EI , CARE A DEVENIT FOARTE CHIBZUITA , IN A MAI FACE COPII !!! DE CE SA FACI COPII , CAND NU MAI AI CE SA LE OFERI ??? DECAT SA NU FII IN STARE DE EI , MAI BINE SA NU-I MAI FACI !!! VREI SA TE BLESTEME RESTUL VIETII TALE , CA N-AI AVUT AIA SI AIA , CA NU LE-AI OFERIT , AIA SI AIA ??? COPIII DIN ZIUA DE AZI , VOR CASA , VOR MASINA , VOR TELEFON SUPERPERFORMANT , TEANCURI DE BANI IN BUZUNARE , etc , etc !!! IN SITUATIA ROMANIEI , MAI SANT SI ALTE TARI , IN SPECIAL , CELE FOSTE COMUNISTE !!! PROBLEMA ESTE CU TARILE , CARE SE PRASESC , IN DISPERARE , CUM AR FI CHINA , INDIA , MEXIC , BRAZILIA , SI ALTELE !!! LOCUITORILOR ACESTORA , CA SI ALTOR TARI , LE MAI LIPSESTE SI EDUCATIA !!! ARUNCA GUNOAIELE PESTE TOT , SI ORISIUNDE !!! NU ZIC CA NOI AM FI MAI BREZI , CI CA , SANTEM MULT MAI PUTINI !!! ASA CA , FRATE ADRIANE , NICI O GRIJA SA NU-TI FACI !!! FIECARE OM , ARE O VIATA A LUI , UN MOSOR AL VIETII LUI !!! CE TE SFATUIESC EU ??? ASTEAPTA-TI MOARTEA CU NERABDARE , CA SA DISPARI CAT MAI REPEDE DE AICI !!! NU TE V-A REGRETA , PREA MULTA LUME , NICI PE TINE , SI NICI PE MINE !!! CUM AM MAI ZIS , AM DEVENIT PREA MULTI , PE ACEST PAMANT !!! SI NU DIN VINA NOASTRA !!! NOI AM VRUT SA FIM BUNI , DAR SANT PREA MULTI OAMENI RAI !!!

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Baah da tu chiar ai creieru cu litere mari. Mai citeste despre evolutie. Asa cum planeta pamint a rezolvat evolutia tuturor la fel va rezolva si poluarea sau alte gogomanii climatice.

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Nea Timpeule credeam ca esti mai destept. Nu stiu de unde ai scos tonajul dar este fals. Se pare ca vine din stilul de rapoarte pe care Deloitte le da pentru firme falimentare. Mergi inapoi la sala de sedinta si redreseaza-ti creierul, esti roman destept nu francez prost.

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Încă e bine : la celelalte otrăvuri nimic??????

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS