Adrian Viman şi Ciprian Lăduncă se alătură Meta Estate Trust în cadrul Consiliului de Administraţie

G.U.
Companii / 9 martie

Ciprian Lăduncă / Adrian Viman

Ciprian Lăduncă / Adrian Viman

Meta Estate Trust, companie de tip holding ce activează în sectorul imobilar printr-un model investiţional inovator pe piaţa din România, anunţă numirea unui Consiliu de Administraţie cu rol de gestionare strategică, conform unui comunicat de presă.

Astfel, conducerii companiei se alătură două noi nume de referinţă în mediul de business - Adrian Viman şi Ciprian Lăduncă. Aceştia fac parte, începând cu luna februarie, din Consiliul de Administraţie al Meta Estate Trust, alături de co-fondatorii companiei, Eugen Voicu, Dragoş Bonea şi Ionuţ Nicolescu.

"În contextul în care avem în vedere listarea companiei pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti, printr-un IPO, în următoarele luni, am considerat firească numirea unui Consiliu de Administraţie, asumându-ne astfel standardele de guvernanţă corporativă pentru o companie listată pe piaţa principală. Considerăm că este primordial să aplicăm cele mai riguroase reguli de guvernanţă corporativă atât pentru a oferi încredere şi transparenţă investitorilor, cât şi pentru a ajuta organizaţia să atingă standardele dorite în raport cu propria sa cultură organizaţională. Compania beneficiază şi de suportul unui Advisory Board format din din cinci acţionari al cărui Preşedinte este Ilinca Von Derenthall (Director Independent, Preşedinte al Comitetului Reprezentanţilor, Fondul Proprietatea)", a declarat Eugen Voicu, Co-fondator Meta Estate Trust.

Potrivit sursei citate, Adrian Viman este unul dintre cei mai performanţi executivi români, inclusiv pe plan internaţional. Acesta a condus business-ul Kaufland România pentru o perioadă de 9 ani, pentru ca mai apoi să preia mandatul de CEO şi preşedinte al Consiliului de Administraţie în cadrul Kaufland Germania. Adrian Viman, după experienţa căpătată, a ales să fie antreprenor în domenii precum real estate şi industria de wellness.

"Sunt onorat de numirea în cadrul conducerii Meta Estate Trust. Motivul pentru care m-am alăturat companiei, atât în cadrul echipei, cât şi din poziţia de investitor, vine în contextul în care modelul de business propus este unul inovator, cu o agilitate ridicată, capabil să permită o dezvoltare flexibilă indiferent de contextul economic şi geo-politic al pieţei locale", a declarat Adrian Viman.

Conform comunicatului, cel de-al doilea membru al Consiliului de Administraţie proaspăt alăturat companiei, Ciprian Lăduncă, are statutul de membru independent. Acesta este membru în Capital Markets & Financial Services TF în AmCham (Camera Americană de Comerţ în România) şi în Coaliţia pentru Dezvoltarea României. Totodată, Ciprian Lăduncă este membru al Asociaţiei Administratorilor Independenţi, membru al Aspen Institute România, membru al Comitetului Director al United Way. Acesta a deţinut poziţii de top în companii locale, precum cea de Director Financiar şi Director General Adjunct timp de peste opt ani în cadrul Metropolitan Life, al doilea cel mai mare asigurator de viaţă.

"Modelul de business şi obiectivele ambiţioase ale Meta Estate Trust de a democratiza piaţa locală de real estate şi de crea un instrument financiar care oferă lichiditate prin listarea pe piaţa de capital sunt principalele aspecte care m-au convins să mă implic activ în acest proiect. De asemenea, echipa multidisciplinară ce stă în spatele Meta Estate Trust este o confirmare, în plus, că business-ul companiei este unul solid şi cu un mare potenţial. Sunt mândru să fac parte din acest proiect", a afirmat, de asemenea, Ciprian Lăduncă.

Model de business rezilient şi adaptabil situaţiilor de criză

Eugen Voicu, co-fondator al companiei, a mai afirmat că listarea Meta Estate Trust este un obiectiv strategic care va fi îndeplinit indiferent de contextul geo-politic, din dorinţa de respectare a angajamentelor anterioare. Astfel, compania consideră că este cel mai important să acţioneze în interesul actionarilor săi, urmând să fie deschise noi oportunităţi pe care modelul de business foarte flexibil şi agil al Meta Estate Trust le poate valorifica.

"Chiar şi în actualul context geo-politic şi economic, investiţiile în imobiliare reprezintă active de refugiu. În cadrul Meta Estate Trust, aplicăm un model de business rezilient, care asigură o diversificare atât geografică, cât şi pe segmente de piaţă şi, ca atare, o diminuare a riscurilor, aspecte extrem de importante într-un context schimbător. Spre deosebire de investiţiile tradiţionale în imobiliare, acţionarii noştri vor putea lichidiza parţial sau total investiţia fără sa fie nevoiţi să aştepte perioade lungi pentru a vinde o proprietate atunci când nevoie de lichiditate este mai mare. Pe de altă parte abordarea noastră ne permite căutarea celor mai bune soluţii de investiţii în orice context economic", a subliniat Eugen Voicu.

Majorarea capitalului social la 75 de milioane de lei

Conform sursei citate, Meta Estate Trust anunţă, de asemenea, că a fost majorat capitalul social 75.000.000 de lei, fiind împărţit în 75 milioane de acţiuni cu o valoare nominală de 1 leu. Aceasta majorare este ultima cu alocare de acţiuni preferenţial care sunt plafonate la valoarea 11.250.000 de acţiuni, în timp ce numărul total de acţionari ai companiei a ajuns la la 136.

"Atingerea unui capital social de 75 de milioane de lei a fost gândită, ca şi obiectiv de business, pentru primii doi ani de la înfiinţare. Cu toate acestea, la nici un an de la lansarea Meta Estate Trust, am atins această ţintă, fapt ce confirmă, o dată în plus, succesul modelului de business", a subliniat Eugen Voicu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Energia 2022”
Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Oct. 2022
Euro (EUR)Euro4.9471
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0130
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0700
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6906
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3715

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

ccib.ro
solarenergy-expo.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro