Adunarea Generală Anuală a Vienna Insurance Group aprobă dividend de 1,25 euro pe actiune

G.D.
Miscellanea / 20 mai

Sursa foto: www.pixabay.com

Sursa foto: www.pixabay.com

Cea de-a 31-a Adunare Generală Anuală a VIENNA INSURANCE GROUP AG Wiener Versicherung Gruppe s-a desfăşurat online, astăzi, pe 20 mai 2022, şi a fost transmisă integral în limbile germană, engleză şi cehă, începând cu ora 11.00 am (CEST), conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, dividendul de 1,25 de euro pe acţiune propus de Consiliul Director şi Consiliul de Supraveghere al Vienna Insurance Group a fost aprobat de Adunarea Generală Anuală. Acesta corespunde unei rate de distribuire a dividendelor de 42,6% din profitul după impozitare şi plata intereselor minoritare. Randamentul dividendului este de 5%.

Data ex-dividend este 23 mai 2022, data de înregistrare este 24 mai 2022, iar data plăţii dividendelor, 25 mai 2022.

Elisabeth Stadler, CEO al Vienna Insurance Group, a prezentat Adunării Generale Anuale o imagine de ansamblu a anului financiar de succes 2021, cu rezultate mult peste aşteptări, ce demonstrează soliditatea operaţională remarcabilă a Grupului VIG în al doilea an de pandemie. La aceste rezultate au contribuit şi activităţile din cadrul actualului program strategic "VIG 25", la care Elisabeth Stadler s-a referit de asemenea în cuvântul introductiv. O înregistrare video a prezentării este disponibilă pe site-ul Vienna Insurance Group la adresa vig.com/annual-general-meeting. După prezentare, Consiliul Director a răspuns întrebărilor adresate de acţionari.

Andras Kozma: Nou membru al Consiliului de Supraveghere După încheierea studiilor de administrarea afacerilor la Budapesta şi Viena, Andras Kozma, în vârstă de 53 de ani, a deţinut diverse funcţii în sectorul serviciilor financiare (printre care şef de departament în cadrul HypoVereinsbank Ungaria, actualmente UniCredit Bank; membru al Consiliului Director în cadrul Euler Hermes Hitelbiztosíto Ungaria, actualmente Allianz Trade; Preşedinte al Consiliului Director în cadrul Commerzbank Ungaria). Andras Kozma este totodată membru al Consiliului Director al Camerei de Industrie şi Comerţ Germano-Ungare din anul 2008 şi este, printre altele, membru al Consiliului de Supraveghere al Credit Management Association din Ungaria. Începând cu 2015, a deţinut şi condus diverse companii de consultanţă financiară din mediul privat.

Domnul Andras Kozma a fost numit membru al Consiliului de Supraveghere al Vienna Insurance Group până la finalul Adunării Generale Anuale din 2024.

Domnul Georg Riedl a renunţat la poziţia ocupată în cadrul Consiliului de Supraveghere odată cu încheierea Adunării Generale Anuale din 2022, prin urmare Consiliul de Supraveghere va fi format în continuare din 12 membri aleşi de Adunarea Generală Anuală.

Deciziile Adunării Generale Anuale au fost adoptate cu majoritate absolută. Informaţii suplimentare sunt disponibile online la adresa vig.com/annual-general-meeting, se mai arată în comunicat.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
Stiri Locale

Curs valutar BNR

28 Iun. 2022
Euro (EUR)Euro4.9457
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6715
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8931
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7258
Gram de aur (XAU)Gram de aur274.0955

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Centro
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro