Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

ADVERTORIAL: Avocaţii directorului comercial al Huawei numesc argumentele procurorului canadian drept "circulare"

F.D.
Media-Advertising /

Meng Wanzhou (Sursa foto: Twitter)

Meng Wanzhou (Sursa foto: Twitter)

Extrădarea directorului comercial al Huawei, Meng Wanzhou, în Statele Unite pe baza sancţiunilor americane împotriva Iranului ar crea un precedent periculos şi ar putea chiar să submineze politica Canadei faţă de Iran, au susţinut avocaţii lui Meng în documentele instanţei publicate vineri.

Meng, în vârstă de 47 de ani, a fost arestată în Aeroportul Internaţional Vancouver pe 1 decembrie 2018, la cererea Statelor Unite, unde este acuzată de fraudă bancară şi învinuită că a indus în eroare banca HSBC cu privire la activităţile Huawei Technologies în Iran. Meng a spus că e nevinovată şi că se opune extrădării.

Procurorul general al Canadei a susţinut în declaraţiile făcute săptămâna trecută că Meng a fost extradată deoarece a indus în eroare în mod fraudulos HSBC şi că sancţiunile din SUA ar trebui luate în considerare ca o contribuţie la mediul legal în care a avut loc frauda, nu ca motiv pentru extrădare.

Echipa lui Meng a numit argumentul procurorului general drept "circular", susţinând că, deoarece procurorii s-au bazat pe sancţiunile americane pentru a stabili un risc al privării financiare în ambele ţări, "legea americană devine legea canadiană. Dubla incriminare devine incriminare unică."

Aceştia au scris că a permite procurorului general să utilizeze sancţiunile SUA ca motiv de extrădare este un precedent periculos, deoarece "ar interfera cu prerogativa guvernului (canadian) în afacerile externe... Într-o societate democratică, cele mai importante alegeri de politică publică sunt făcute în adunarea legislativă aleasă, mai degrabă decât de către actorii judiciari."

Meng s-a prezentat vineri în instanţă pentru prima dată în ultimele luni, la o conferinţă de gestionare a cazurilor pentru a programa audierile în vederea solicitării procurorului general al Canadei privilegiul de a elibera unele documente solicitate de avocaţii ei.

Purtând pantaloni negri şi sorbind dintr-un termos roz, Meng părea calmă şi serioasă, nu a mai salutat jurnaliştii când a intrat în sala de judecată aşa cum a făcut-o cu alte ocazii.

Prima fază a audierii în vederea extrădării a început luni la un tribunal federal din Vancouver.

(C)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS