ADVERTORIALDumitru Nancu este noul vicepreşedinte al AECM


Media-Advertising / 2 decembrie 2021

Dumitru Nancu este noul vicepreşedinte al AECM

În data de 26.11.2021, directorul general al FNGCIMM, dl. Dumitru Nancu, membru în Consiliul de Administrare al Asociaţiei Europene a Instituţiilor de Garantare (AECM) cu un mandat de 3 ani, a fost ales cu unanimitate de voturi şi în funcţia de Vicepreşedinte.

Este pentru prima dată în istoria AECM, singurul for european care reprezintă interesele instituţiilor de garantare, când este ales un Vicepreşedinte dintr-o altă ţară decât cele din care provin membrii fondatori ai Asociaţiei. Pentru România, alegerea domnului director general Dumitru Nancu pe această poziţie reprezintă cea mai înaltă reprezentare pe care o instituţie financiară nebancară din ţara noastră o ocupă la nivel european.

Cu prilejul preluării mandatului, directorul general al FNGCIMM a declarat:

"Sunt extrem de onorat sa preiau funcţia de vicepreşedinte al acestui important for european şi sunt convins că din această poziţie pot contribui semnificativ la misiunea de promovare şi diversificare a instrumentelor de garantare la nivel european. AECM-ul reprezintă un for de dezbatere şi promovare a celor mai inovatoare politici de sustinere a IMM-urilor, prin intermediul instrumentelor financiare de tipul garanţiilor, care relevă din ce in ce mai mult, importanţa fondurilor de garantare în economiile naţionale, în special în această perioadă de mari provocări. Voi continua să demonstrez cu aceeaşi determinare, utilitatea şi eficienţa garanţiilor financiare, aşa cum am făcut-o la nivel naţional, pentru IM-urile din România. De la debutul pandemiei, FNGCIMM a acordat un număr de 164.479 garanţii, în valoare de peste 29,7 miliarde lei, care au susţinut credite în valoare de peste 37, 6 miliarde lei."

FNGCIMM a sustinut demersurile AECM privind prelungirea Cadrului temporar european pentru măsuri de combatere a crizei COVID-19 şi în anul 2022, precum si prelungirea schemelor de ajutor de stat. Comisia Europeana a preluat în marja consultărilor, propunerile FNGCIMM, astfel că în urmatoarea etapă a Cadrului Temporar, au fost introduse două instrumente noi pentru a sprijini redresarea economiei. Acestea vizează măsuri de sprijinire a investiţiilor care pot fi acordate sub formă de stimulente precum granturile nerambursabile, avantaje fiscale, rate subvenţionate ale dobânzii pentru împrumuturi sau garanţii, precum si măsuri de sprijinire a solvabilităţii sub forma unui stimulent pentru investiţiile private în capitaluri proprii, datorie subordonată sau cvasicapital.

În data de 18 noiembrie 2021, Comisia Europeană a aprobat prelungirea, până la 30.06.2022, a Cadrului temporar pentru măsuri de ajutor de stat de sprijinire a economiei în contextul actualei epidemii de Covid-19, urmând ca în cel mai scurt timp, legislaţia incidentă programelor naţionale de sprijin implementate de către FNGCIMM să fie amendată, iar programele să se desfăşoare conform calendarului stabilit.

Despre AECM

Asociaţia Europeană a Instituţiilor de Garantare (AECM) este cel mai important organism de promovare a instrumentelor şi a programelor de garantare la nivel european, format din 48 de membri, din 31 de ţări europene si învecinate continentului. Instituţiile membre promovează standardele şi principiile europene şi beneficiază de rezultatele demersurilor întreprinse de asociaţie pe lângă instituţiile europene şi internaţionale. În acelaşi timp, AECM serveşte ca platformă pentru schimbul de bune practici privind aspectele operaţionale ale activităţii membrilor săi. La jumătatea anului 2020, membrii AECM au avut un volum total de garanţii în portofoliu în valoare de aprox. 259 miliarde Euro iar o ultima analiza indica 303 miliarde Euro garanţii acordate.

Prin vocaţia sa de reprezentare politică, AECM promovează interesele membrilor săi în faţa instituţiilor europene - Comisia Europeană, Parlamentul şi Consiliul European, precum şi în faţa organismelor financiare instuţionale, cum ar fi Banca Europeană de Investiţii, Fondul European de Investiţii, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, Banca Mondială, Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică. Cele mai importante teme de interes urmărite de AECM privesc reglementările privind ajutorul de stat relevante pentru schemele de garantare din cadrul pieţei interne UE, programele europene de sprijin şi cerinţele prudenţiale.

Despre FNGCIMM

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN) este o instituţie financiară nebancară, cu capital de risc, înfiinţată în scopul facilitării accesului IMM-urilor la finanţări, prin acordarea de garanţii pentru instrumentele de finanţare contractate de la bănci comerciale sau din alte surse. FNGCIMM instrumentează programe guvernamentale destinate relansării economice, dezvoltării mediului de afaceri, precum şi creării şi susţinerii de locuri de muncă, funcţionând ca o societate comercială pe acţiuni, cu acţionar unic statul român, sub supravegherea prudenţială a Băncii Naţionale a României.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa “Digitalizarea României”
csalb.ro
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

05 Aug. 2022
Euro (EUR)Euro4.9264
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8175
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0450
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8439
Gram de aur (XAU)Gram de aur276.7076

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro