ADVERTORIALInvestiţii inteligente şi sigure cu ajutorul ETF-urilor

Companii / 2 iunie

Investiţii inteligente şi sigure cu ajutorul ETF-urilor

De multe ori nu este de ajuns doar să economisim bani, atunci când luăm salariul sau aceştia ne vin din alte surse şi doar îi punem deoparte, ca într-un depozit la o bancă unde anual câştigam o mica dobândă ci mai degrabă ne-am dori să producem mult mai mult, să realizam investiţii care să ne ajute să obţinem sume şi mai mari de bani dar fară a ne expune la foarte multe riscuri şi având garanţii că daca ar apărea probleme, nu vom pierde toate investiţiile.

Nevoia constantă de bani, în unele momente chiar de sume mai mari, ne obligă oarecum să încercam în numeroase ocazii să realizăm acţiuni prin care să obţinem mai mult. Vrem totuşi să nu facem asta prin a depune mult efort, mai ales că uneori timpul nici nu ne-ar permite asta şi să realizam câştiguri constante şi imediate, macar o data la ceva timp.

O buna soluţie pentru cei ce sunt pregătiţi să obţină poate şi ceva pierderi uneori sau să fie nevoiţi să aştepte perioade mai lungi pentru a realiza un profit, care au ceva cunoştinte în domeniul financiar sau un partener de încredere este realizarea de investiţii la bursa. Este nevoie totuşi să dobândim ceva cunoştinte şi să urmărim atent piaţă şi schimbările care apar în cadrul acesteia, să ştim când să cumpăram mai ieftin şi când să vindem mai scump. O alta varianta foarte buna şi pentru care nu este nevoie să ştim atât de multe dar pentru care putem apela de exemplu la un profesionist este cea a ETF-urilor, în engleza Exchange Traded Funds, care reprezintă fonduri ce cuprind mai multe active care pot fi tranzacţionate că un singur pachet, un singur instrument financiar la bursa.

În comparaţie cu alte astfel de activităţi, ETF-urile şi în special cumpărarea acestora reprezintă o investiţie pasiva ce nu trebuie făcută constant ci numai atunci când ne dorim asta, fară a necesita în acest fel o grămadă de timp pe care să îl investim în asta dar nici foarte multe investiţii. Prin realizarea unui cont la un broker putem găsi cele mai bune ETF-uri şi putem investi în acestea atunci când ne dorim, prin intermediul acestui broker.

Ar trebui să ţinem minte înainte de a începe să investim în ETF-uri de un anume timp şi în acelaşi timp să avem ceva succes cu asta. Desigur, putem face asta cu ajutorul broker-ului la care ne realizam contul de investiţii. Nu este nevoie decât să îi comunicam ce am dori iar acesta se poate ocupa de toate cele necesare. Putem investi atât în ETF-uri cu ordin de cumpărare instant, prin care am achiziţionă active la preţul din acel moment al pieţei, pe care le putem vinde când vor avea un preţ mai mare sau cu un ordin de cumpărare limitat, unde brokerul vă urmări piaţă şi vă cumpără activele dorite când vor avea un preţ mai mic şi ulterior, le vă vinde când acestea vor avea un preţ mai mare.

Există de asemenea şi multe alte modalităţi de a investi utilizând ETF-urile, unele mai puţin riscante, altele mult mai riscante şi fiecare persoane poate decide ce cale să aleagă în a obţine un profit.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

30 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9490
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0469
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1652
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6367
Gram de aur (XAU)Gram de aur270.7253

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

ccib.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro