ADVERTORIALPoliţia Română lansează campania de educaţie rutieră pentru pietoni, conducători de biciclete şi trotinete

Companii / 20 aprilie

Poliţia Română lansează campania de educaţie rutieră pentru pietoni, conducători de biciclete şi trotinete

Campania naţională de educaţie rutieră realizată pentru a reduce numărul de accidente cauzate de indisciplina pietonilor, a conducătorilor de biciclete şi de trotinete electrice este a treia dintre cele şase campanii, din cadrul proiectului "Educaţie rutieră - Modelarea factorului uman prin responsabilizarea participanţilor la trafic pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră", cod MySMIS: 125179. Proiectul a început pe 1 iulie 2020 şi se va încheia pe 30 iunie 2023.

Noua campanie abordează două mari teme: pe de o parte indisciplina pietonilor, pe de altă parte indisciplina conducătorilor de biciclete şi de trotinete electrice. Aceaste cauze au stat la baza unor accidente tragice, soldate în ultimii 3 ani în România cu peste 1.600 de morţi şi 4.000 de persoane grav rănite.

Poliţia Română lansează campania de educaţie rutieră pentru pietoni, conducători de biciclete şi trotinete

Principalul motiv invocat de pietoni atunci când încalcă regulile de circulaţie este faptul că se grăbesc. Din dorinţa de a scurta timpul petrecut pe drum şi de a economisi câteva minute, aceştia ajung de multe ori să-şi scurteze propria viaţă. Materialele informative ale campaniei, atât cele online, cât şi cele offline, expun pe larg regulile de traversare, pentru a informa, responsabiliza şi determina în acelaşi timp pietonii să nu se mai expună la pericole care pot fi fatale.

Conducătorii de biciclete şi trotinete sunt sfătuiţi să nu trateze mersul pe bicicletă sau pe trotinetă ca pe o joacă şi să ia toate măsurile necesare pentru a fi în siguranţă. Aceştia primesc informaţii despre cum să se facă vizibili în trafic prin echipament adecvat, dar şi despre dotările corespunzătoare ale vehiculului pe care îl conduc.

Poliţia Română lansează campania de educaţie rutieră pentru pietoni, conducători de biciclete şi trotinete

Abaterile conducătorilor de biciclete şi trotinete sunt printre principalele cauze ale accidentelor rutiere grave.

Dacă ne raportăm la anul 2021, în medie, zilnic o persoană a fost grav rănită într-un accident provocat de abaterile conducătorilor de biciclete şi lunar, nouă persoane şi-au pierdut viaţa din acelaşi motiv.

Scopul general al proiectului este ca România să devină o ţară cu un trafic rutier mai sigur, prin reducerea progresivă a numărului victimelor accidentelor rutiere. Obiectivul general al proiectului îl reprezintă creşterea gradului de siguranţă rutieră prin informarea şi responsabilizarea oamenilor, indiferent de categoria de participanţi la trafic din care fac parte, astfel încât un număr cât mai mare din populaţia României să conştientizeze pericolele din trafic la care se expune dacă încalcă regulile de circulaţie.

Bugetul proiectului este de 31.405.057,97 lei (din care 20.063.345,59 lei - valoare asigurată din Fondul European de Dezvoltare Regională, reprezentând 85% din valoarea totală eligibilă aprobată, 3.540.590,41 lei - valoare asigurată din bugetul beneficiarului, reprezentând 15% din valoarea totală eligibilă aprobată şi 7.801.121,97 lei - valoarea neeligibilă inclusiv TVA).

Mai multe informaţii puteţi găsi pe adresa de web: www.politiaromana.ro şi pe pagina de Facebook dedicată campaniei "Viaţa este în mâinile tale - https://www.facebook.com/alegesigurantarutiera/".

Proiect cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020.

Date contact:

Comisar - şef de poliţie George Grigore - Manager de proiect

Telefon - 021.208.25.25

Poliţia Română lansează campania de educaţie rutieră pentru pietoni, conducători de biciclete şi trotinete

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Energia 2022”
Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Oct. 2022
Euro (EUR)Euro4.9471
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0130
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0700
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6906
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3715

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

ccib.ro
solarenergy-expo.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro