Abonament gratuit

ADVERTORIAL:Refugiu pe timp de criză

Media-Advertising /

Refugiu pe timp de criză

În contextul actual, investitorii - sau simplii cetăţeni - se orientează spre noi pieţe de conservare a banilor şi modalităţi sigure de plasare a depozitelor băneşti. Printre pieţele alternative, alături de arta de patrimoniu, aur şi diamante, se numără şi piaţa de artă cu tematică religioasă, văzută de specialişti drept vehicul de salvare a banilor în vreme de depreciere monetară. Arta sacră- unul dintre cele mai elitiste segmente de colecţionism, devine, în condiţiile de astăzi o «piaţă»care nu este afectată de viciile sistemice sau de criza economică, o piaţă stabilă şi lichidă în orice moment.

Ultima oportunitate lansată de Artmark, în contextul actual, este Licitaţia unei Colecţii de Icoane, cu peste 150 de obiecte de cult care definesc noua piaţă, reprezentând plasamente inspirate în vremuri în care nu există un echilibru financiar, dar şi un mijloc de tezaurizare. Printre acestea, 4 icoane vechi de aproximativ 300 de ani reprezentă simbolul unităţii Ortodoxiei de pretutindeni - Cuvioasa Parascheva, cunoscută în popor şi sub numele de Sfânta Vineri, căreia îi sunt atribuite minuni şi vindecări miraculoase.

Cea mai valoroasă dintre icoane, cu chipul Sfintei Parascheva, Ocrotitoarea Moldovei, ale cărei moaşte se află la Iaşi de peste 350 de ani, datează din a doua jumătate a secolului al XVIII-lea. Acest rar obiect de cult este realizarea şcolii post-brâncoveneştişi are un preţ de pornire de 1.000 de euro. Alte două icoane ale Sfintei Parascheva, realizate pe sticlă în secolul XIX, provin din atelierul transilvănean Nicula, şi au preţuri de pornire de 200 - 250 de euro.

Poate cele mai importante icoane din colecţia supusă licitaţiei în Săptămâna Mare sunt o "Maică a Domnului cu Pruncul" realizată în perioada lui Mihai Viteazul, pe fond de aur, în Ţara Românească, într-un atelier de tradiţie grecească, în stilul picturii cretane (ce pleacă de la un preţ de 2.000 de euro), precum şi un Arhanghel Mihail, icoană împărătească realizată în Ţara Românească în perioada lui Matei Basarab (ce pleacă de la un preţ de 1.800 euro). Epoca lui Matei Basarab a fost una de înflorire culturală, fără de care ,"explozia"brâncovenească nu ar fi fost posibilă; a fost un adevărat "Mecena", un protector al culturii, cel mai mare ctitor ortodox al poporului român, ce a ridicat din temelie peste 30 de biserici la care se adaugă refacerea multor altora, atât în ţară, unde l-a depăşit cu mult chiar şi pe Ştefan cel Mare, cât şi la Muntele Athos şi la sud de Dunăre, la Vidin etc.

Întreaga colecţie de Icoane rare, poate fi vizionată online pe artmark.ro, iar pe 14 aprilie licitate în regim live, pe platforma Artmark Live.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS