ADVERTORIALRiscuri şi oportunităţi pe burse în 2023 - XTB România invită investitorii cu experienţă la conferinţa Investors' Day

Media-Advertising / 24 octombrie

Riscuri şi oportunităţi pe burse în 2023 - XTB România invită investitorii cu experienţă la conferinţa Investors' Day

Creşterea preţului la energie, inflaţia tot mai mare şi riscul de recesiune, la care se adaugă tensiunile geopolitice au afectat puternic funcţionarea normală a economiei şi a portofoliilor de investiţii.

După un început de an destul de turbulent, investitorii anticipează că volatilitatea pieţei nu va dispărea prea curând. Totuşi, instabilitatea bursei poate genera şi oportunităţi neaşteptate.

"Investiţiile sunt întotdeauna legate strâns de situaţia macroeconomică, dar şi de cea geopolitică. Evenimente precum criza energetică, eventualitatea unei recesiuni, inflaţia sporită, invadarea Ucrainei de către Rusia şi alte tensiuni geopolitice nu fac decât să pună şi mai multă presiune pe investitori", subliniază Irina Cristescu, General Manager în cadrul XTB România.

Riscurile şi oportunităţile pe burse anul viitor, precum şi o gamă variată de strategii de investiţii vor fi dezbătute de experţii invitaţi de XTB România, casă de brokeraj pe burse internaţionale, la conferinţa online Investors' Day pe 27 octombrie, începând cu ora 13:30. Toţi cei interesaţi de opiniile şi predicţiile specialiştilor pe burse sunt aşteptaţi la evenimentul toamnei organizat de XTB. Participarea este gratuită, pe bază de înscriere online.

8 speakeri de top, subiecte de ultimă oră

Opt speakeri de top vor prezenta diferite strategii de investiţii la bursă, dar şi de management al riscului pentru investitorii începători şi avansaţi, aplicabile atât pentru portofolii mici, cât şi pentru cele mari. Subiectele de discuţie vor face referire atât la CFD-uri cu activ suport pe Indici Bursieri, Monede Virtuale şi Mărfuri cotate la bursă, cât şi la Acţiuni şi ETF-uri cu deţinere din Europa şi SUA.

Printre subiectele abordate se numără: strategii de investiţii la bursă ce pot fi abordate într-o perioadă inflaţionistă, cum vor afecta modificările fiscale veniturile din investiţii în 2023, strategii care iau în calcul volatilitatea pieţelor financiare specifică finalului de an şi nu numai. Conferinţa va fi structurată în 2 module cu 2 sesiuni de dezbatere şi Q&A.

Program Modul 1:

- Cristian Istrăţescu, Educator financiar, Autor Cristian-Istratescu.ro şi Partener la Ştiinţa Banilor: Diversificare prin ETF-uri în funcţie de profilul de investitor.

- Dan Sulica, Investitor - IdeiSiBani.ro: Strategie de cumpărare activă pe scăderi. Studiu de caz: piaţa metalelor preţioase

- Claudiu Ioniţă, Senior Tax Manager - BDO Romania: Cum vor afecta modificările fiscale veniturile din investiţii în 2023?

- Valentin Nedelcu, Investitor şi Financial Coach - StiintaBanilor.ro: Strategie pasivă pe ETF-uri (DCA)

Program Modul 2:

- Bogdan Andrei, Trader şi Antreprenor la Iqtrading.ro: Strategia Pairs Trading

- Mihai Tiepac, Consultant de investiţii şi Trader - itrade-hub.com: Strategii de investiţii bazate pe analiză tehnică

- Bogdan Dinu, Consultant private banking la CarutaCubani.ro: Strategia investiţiilor în companii plătitoare de dividende

- Claudiu Cazacu, Consulting Strategist - XTB România: Interconexiuni între burse: strategii bazate pe evaluarea influenţelor şi diferenţelor

La finalul fiecărui modul, invitaţii vor răspunde întrebărilor adresate live.

Educaţia financiară, principalul sprijin al investitorului pe timp de criză.

"Prin educaţia financiară pe care o facem gratuit, unică în limba română, XTB susţine investiţiile bine gândite, raţionale, bazate pe o strategie atent construită şi pe diversificarea portofoliului. Investind cu prudenţă, ne putem asigura un viitor mai bun pentru noi şi familiile noastre, punându-ne la adăpost de fluctuaţiile economice pe termen lung", explică Irina Cristescu.

XTB acordă o atenţie considerabilă educaţiei, oferind cursuri, webinare gratuite zilnice, materiale educaţionale, ştiri şi analize de piaţă care pot fi găsite atât în platforma de investiţii xStation, cât şi direct pe pagina oficială XTB.

Toţi cei care se înscriu până pe 27 octombrie, ora 13:30, vor avea oportunitatea să fie premiaţi cu unul dintre cele 20 de volume "Atomic Habits" de James Clear. Extragerea va avea loc la finalul conferinţei.

Cu peste 16 ani de experienţă în pieţele financiare, XTB este unul dintre cei mai mari brokeri de instrumente derivate din lume şi o companie completă de investiţii listată pe Bursa de la Varşovia. Grupul XTB include sucursale în peste 13 ţări, reglementate de cele mai mari autorităţi de supraveghere din lume. În România, clienţii XTB beneficiază de asistenţă personalizată în limba română, fonduri şi portofolii garantate.

Datorită sutelor de mii de utilizatori din întreaga lume şi accesului la pieţele globale, în 2022, XTB a intrat în topul celor mai mari cinci brokeri de retail la nivel mondial în ceea ce priveşte numărul de clienţi activi. În prezent, peste 525.000 de clienţi aleg XTB pentru a-şi dezvolta un portofoliu de investiţii.

XTB oferă peste 5.500 de instrumente financiare diverse, de la indici bursieri, mărfuri, valute şi criptomonede la Acţiuni şi ETF-uri de pe 16 dintre cele mai mari burse din Europa, SUA şi Asia. În plus, la XTB clienţii pot investi în Acţiuni şi ETF-uri cu 0 comision pentru un rulaj lunar până în 100 000 EUR.

Avertisment cu privire la riscuri:

Orice opinii, cercetări, analize, preţuri sau alte informaţii oferite cu titlul de comentarii generale de piaţă nu reprezintă sfaturi de investiţii. XTB nu este răspunzător pentru orice pierdere sau pagubă incluzând şi fără limitare la, orice pierdere sau câştig care poate lua naştere direct sau indirect din utilizarea sau bazarea pe astfel de informaţii. Vă aducem la cunoştinţă că informaţiile sau cercetările bazate pe date istorice nu garantează viitoare performanţe sau rezultate. 81% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci când tranzacţionează CFD-uri cu acest furnizor. Ar trebui să luaţi în considerare dacă vă puteţi permite să vă asumaţi riscul ridicat de a vă pierde banii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9184
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7383
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9890
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6933
Gram de aur (XAU)Gram de aur267.3958

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro