AEGON ROMÂNIA:"Piaţa asigurărilor de viaţă continuă să crească"

C.P.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 20 august 2019

Compania de asigurări de viaţă Aegon România, parte a grupului financiar internaţional Aegon, a încheiat primul semestru al anului în curs cu un volum al primelor brute subscrise din activitatea de bancassurance cu partenerii actuali de 54,9 milioane lei, în creştere cu 24% faţă de aceeaşi perioada din 2018, când valoarea acestor prime s-a situat la 44,1 milioane lei.

Conform estimărilor, se aşteaptă ca, până la finele anului în curs, valoarea cumulată a primelor brute subscrise să atingă 100 de milioane de lei. Reprezentanţii Aegon România preconizează că piaţa locală a asigurărilor de viaţă s-a majorat cu aproximativ 8%, în primul semestru al acestui an faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, după ce, în trimestrul întâi al anului în curs, creşterea raportată de Autoritatea de Supraveghere Financiară fusese de 8,75%.

Valoarea plasamentelor în prima jumătate a lui 2019 a fost de circa 340,5 milioane lei, mai mare cu 8% în comparaţie cu cele 315,3 milioane lei raportate pentru aceeaşi perioadă a anului trecut. Indemnizaţiile pentru evenimentele asigurate (daune) au fost de 901.000 lei, comparativ cu nivelul înregistrat în intervalul similar din 2018, când au fost plătite daune de aproximativ 1,2 milioane lei. Indemnizaţiile pentru poliţele ajunse la finalul perioadei contractuale (beneficiile de maturitate şi anuităţile) s-au situat, în prima jumătate a anului, la 3,2 milioane lei, în uşoară creştere faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, când valoarea raportată a fost de 3,09 milioa-ne lei.

Sînziana Maioreanu, CEO al Aegon România, a declarat: "Piaţa asigurărilor de viaţă continuă să crească, dar ritmul este încă lent, românii fiind în continuare mai interesaţi să îşi asigure bunurile, decât sănătatea sau viaţa. Totuşi, direcţia ascendentă a pieţei, care se reflectă şi în rezultatele pe care le-am avut în primul semestru, mă face să fiu încrezătoare că vom reuşi să creştem numărul de asigurări care se încheie anual în România. Tocmai de aceea, ne implicăm în campanii de educaţie financiară şi de conştientizare a beneficiilor reale ale unei asigurări de viaţă cu economisire".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
infinitumcosmetics.ro
fabricadeceai.ro

Curs valutar BNR

26 Mai. 2022
Euro (EUR)Euro4.9423
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6194
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8107
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8196
Gram de aur (XAU)Gram de aur274.1764

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro