AEP a demarat procedurile pentru pregătirea alegerilor din 2024

S.B.
Miscellanea / 25 mai

AEP a demarat procedurile pentru pregătirea alegerilor din 2024

Autoritatea Electorală Permanentă a anunţat, joi, că a demarat procedurile pentru pregătirea alegerilor programate anul viitor - locale, parlamentare, prezidenţiale şi europarlamentare, informează Agerpres.

"Ţinând cont că 2023 este an preelectoral, ne concentrăm toate eforturile pentru pregătirea celor patru tipuri de alegeri din anul 2024. Procesul electoral de anul viitor va fi unul complex pentru toţi actorii implicaţi, fapt pentru care am mobilizat toţi angajaţii AEP, astfel încât, din timp, să facem simulări şi să analizăm toate scenariile şi potenţialele situaţii cu care ne-am putea confrunta. AEP este o instituţie serioasă, profesionistă, cu angajaţi dedicaţi, care se vor pregăti în amănunt pentru a răspunde tuturor aşteptărilor acestui important test pentru democraţie", a declarat preşedintele AEP, Toni Greblă, potrivit unui comunicat.

Toate departamentele au iniţiat şi implementat procedurile pentru pregătirea alegerilor care vor avea loc anul viitor, precizează AEP.

Şeful AEP a avut un schimb de informaţii cu omologul francez, Sebastien Audebert, şeful Biroului pentru Alegeri Politice din cadrul Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Franceze, cu Tanor Thiendella Sidy Fall, preşedintele Reţelei pentru Competenţe Electorale Francofone (RECEF), cu Sena Latif, Însărcinat cu afaceri al Ambasadei României în Republica Franceză, şi cu Angelica Caraman, preşedintele Comisiei Electorale Centrale a Republicii Moldova.

Cu acest prilej, el a transmis mulţumiri autorităţilor franceze pentru sprijinul acordat în buna desfăşurare a proceselor electorale precedente, respectiv pentru punerea la dispoziţie a spaţiilor necesare pentru organizarea secţiilor de votare pentru românii din Franţa.

Totodată, Greblă şi-a exprimat dorinţa de continuare a colaborării cu autorităţile franceze în perspectiva anului 2024, menţionând că autorităţile de la Bucureşti depun eforturi semnificative din punct de vedere organizatoric şi financiar pentru a sprijini comunităţile de români din străinătate să îşi exprime votul în număr cât mai mare.

Preşedintele AEP a participat la un seminar privind metodele de vot folosite pentru facilitarea participării electorale şi menţinerea încrederii cetăţenilor şi la Adunarea Generală a Reţelei pentru Competenţe Electorale Francofone (RECEF), evenimente organizate de RECEF în parteneriat cu Biroul pentru Alegeri Politice din cadrul Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Franceze şi cu sprijinul Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei (OIF).

"AEP îşi dedică toate eforturile pentru consolidarea încrederii alegătorilor în procesele electorale. Consider că implementarea noilor tehnologii în sistemul electoral din România a ajutat la creşterea transparenţei proceselor electorale, a eficienţei acestora prin reducerea timpilor de aşteptare la secţiile de votare, precum şi a încrederii alegătorilor în corectitudinea şi integritatea alegerilor. Trebuie să răspundem întotdeauna aşteptărilor alegătorilor şi să ne adaptăm la evoluţia societăţilor noastre. Acest lucru ne impune să depunem eforturi concentrate pentru a îmbunătăţi capacităţile şi mecanismele instituţiilor noastre. Un standard înalt de eficienţă a proceselor electorale este ceea ce ne dorim în mod clar şi pentru anul 2024", a afirmat, la reuniune, Toni Greblă,.

Membrii RECEF, care au apreciat că sistemul electoral românesc este pregătit să răspundă tuturor aşteptărilor alegătorilor români din ţară şi din străinătate, au transmis că vor acorda sprijin prin promovarea schimburilor de experienţă şi de bune practici în administrarea alegerilor, inclusiv prin organizarea unor vizite de lucru în ţara noastră.

Conform AEP, pregătirile şi simulările privind organizarea alegerilor din 2024 vor continua pe parcursul lunilor următoare.

De asemenea, AEP implementează proiectul "DIGI-EMB - Digitalizare pentru creşterea nivelului transparenţei, eticii şi integrităţii activităţilor de management electoral şi finanţare a partidelor politice şi a campaniilor electorale".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

România - Strategia dezvoltării
mk-airport.ro
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
ccib.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

07 Iun. 2023
Euro (EUR)Euro4.9578
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6350
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1130
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7669
Gram de aur (XAU)Gram de aur292.6639

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro