Aerostar Bacău estimează o scădere a vânzărilor cu 100 milioane lei în acest an

G.U.
Companii / 06 iunie 2020

Sursă foto: Pixabay

Sursă foto: Pixabay

Aerostar Bacău, companie specializată în fabricarea de produse de aviaţie, mentenanţă la avioane comerciale şi sisteme pentru apărare, estimează o scădere a vânzărilor cu aproximativ 100 milioane lei, la 278 milioane lei, în acest an, şi a profitului net cu aproximativ 33 milioane lei, până la 10 milioane lei, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB), care arată că revenirea la situaţia din 2019 va dura câţiva ani, după ce "criza economică a afectat de o amploare fără precedent" industria de aviaţie, conform News.ro.

"Declanşarea crizei economice globale în trimestrul I al anului 2020 a luat amploare de la o zi la alta şi cu siguranţă efectele acestei crize se vor resimţi în tot anul 2020, iar revenirea la situaţia din 2019 va dura câţiva ani. Criza economică a afectat de o amploare fără precedent industria de aviaţie. Marii operatori aerieni din industria de aviaţie europeană şi mondială şi-au redus drastic activitatea concentrându-se pe operaţii de reducerea a costurilor şi asigurarea supravieţuirii pentru a putea beneficia de perioada de relansare ce va veni după criză. Estimările noastre actuale conduc la o diminuare semnificativă a cifrei de afaceri ce se va realiza de Aerostar în domeniul fabricaţiei de piese, subansamble şi echipamente pentru marile programe globale de avioane comerciale, dar şi în domeniul serviciilor MRO. Aceasta va conduce la o diminuare a vânzărilor din anul 2020 cu aproximativ100 milioane lei, până la 278 milioane lei", arată documentul.

Conducerea companiei afirmă că bugetul activităţii generale pentru anul 2020, aşa cum a fost aprobat de AGA din 11 decembrie 2019, a fost fundamentat pe premisele economice cunoscute în luna noiembrie 2019, când nu existau indicii despre o posibilă pandemie viitoare.

"În evaluarea factorilor de risc, care puteau să aibă efecte asupra evoluţiei afacerilor companiei Aerostar în anul 2020, nu am prevăzut efectele unei crize economice globale, aşa cum este cea provocată de pandemia de Covid-19", arată compania.

Conducerea Aerostar subliniză că societatea îşi va păstra capabilităţile de producţie neafectate şi îşi va menţine personalul şi calificările acestuia, dar va folosi parţial soluţia legală a şomajului tehnic.

"Reducerea cheltuielilor de exploatare are în vedere atât păstrarea echilibrelor economice, dar şi menţinerea capabilităţilor societăţii în toate domeniile pentru a putea fructifica perioadade relansare economică ce va urma după atenuarea crizei economice. Avem învedere menţinerea personalului, a calificărilor şi autorizărilor acestora, cât şi toate certificările şi autorizările sistemelor de calitate, mediu, producţie, etc. existente.Totuşi pentru perioadele de inactivitate vom aplica prevederile legale şi o parte din personal va fi în şomaj tehnic, ceea ce va conduce la o reducere a cheltuielilor cu personalul. În aceste condiţii estimăm că rezultatul anului 2020 se va reduce cu aproximativ 33 milioane lei, până la un profit net de 10 milioane lei", precizează compania.

Aerostar, fosta Uzina de Reparaţii Avioane, a fost înfiinţată în anul 1953 pentru reparaţii de avioane. Activitatea firmei a evoluat, gradual, de la reparaţii şi mentenanţă la producţie de avioane, componente de aviaţie, sisteme de apărare aero, terestre şi navale, sisteme de artilerie.

Aerostar Bacău are o capitalizare de 624,3 milioane lei şi circa 2.000 de angajaţi. Compania a realizat în primul trimestru al acestui an o cifră de afaceri de 99,93 milioane lei.

Opinia Cititorului ( 3 )

 1. Îmi pare rau! Și le mergea așa de bine!

  Le tin pumnii sa-si revină  

  1. tine pumnii intre picioare ca sigur aeronavele o sa zboare pe la toamna !

   Comentariu sado-bolovănos de prost .

   Nimeni nu-și imagina că mai devreme. În rest, liniștit poti să stai si cu capul între picioare  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

25 Ian. 2022
Euro (EUR)Euro4.9440
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3816
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7642
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9008
Gram de aur (XAU)Gram de aur258.9166

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro