Aerostar şi Lockheed Martin deschid în România primul centru de mentenanţă Himars din Europa

F.D.
Companii / 30 mai

Aerostar şi Lockheed Martin deschid în România primul centru de mentenanţă Himars din Europa

Aerostar în parteneriat cu Lockheed Martin, a inaugurat joi primul centru omologat de mentenanţă HIMARS din Europa. Acest nou centru consolidează relaţia existentă între compania globală de apărare şi industrie aerospaţială Lockheed Martin şi Aerostar, care colaborează deja în ce priveşte activităţi similare de mentenanţă pentru flotele de elicoptere Black Hawk şi de avioane F-16 ale României conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Situat în Bacău la compania Aerostar S.A., centrul de mentenanţă HIMARS va contribui la crearea şi menţinerea locurilor de muncă în România şi va oferi o disponibilitate sporită şi costuri operaţionale mai mici pentru Forţele Terestre ale României.

"La Lockheed Martin, suntem mândri de parteneriatul nostru strategic de lungă durată cu România, care oferă colaborări semnificative ce stimulează inovaţia şi rezilienţa pentru a îmbunătăţi baza industrială de apărare a României", a declarat Ray Piselli, vicepreşedintele Lockheed Martin pentru afaceri internaţionale în cadrul ceremoniei de la Bacău.

Noul centru se bazează pe succesul unor acţiuni similare desfăşurate deja de Aerostar şi sprijină continuitatea mentenanţei pentru echipamentele esenţiale pentru apărare. România va beneficia de operaţiuni de suport pentru flota HIMARS a forţelor terestre, iar acestea vor fi efectuate pentru România de către inginerii şi tehnicienii de la Aerostar.

"Evenimentul de astăzi extinde şi mai mult relaţia noastră strategică cu Lockheed Martin, un lider mondial în domeniul aerospaţial şi al apărării. Această relaţie sprijină Aerostar cu noi capabilităţi şi cunoştinţe tehnice şi ne poziţionează ferm în cadrul lanţului global de aprovizionare al Lockheed Martin, ceea ce ar putea deschide uşa către noi şi interesante oportunităţi în viitor," a declarat Alexandru Filip, director general al Aerostar.

Sistemele HIMARS ale României oferă o capabilitate de descurajare credibilă în sprijinul apărării şi securităţii naţionale. HIMARS este un sistem testat în luptă, care asigură o descurajare împotriva agresiunilor şi creşte semnificativ capabilităţile aliaţilor NATO şi din întreaga lume. HIMARS este transportabil prin intermediul aeronavelor C-130 şi a altor aeronave mai mari pentru o desfăşurare rapidă şi poate lansa rachete ATACMS, Precision Strike Missile (PrSM) şi GMLRS, inclusiv varianta cu rază de acţiune extinsă - ER GMLRS. În 2021, România a devenit primul utilizator european al HIMARS.

Lockheed Martin este angajată într-un parteneriat cu România printr-o varietate de programe de apărare şi securitate, inclusiv pentru avioane militare, apărare antirachetă, sisteme de foc de precizie, radare şi pregătire a piloţilor.

Implicarea companiei include şi legături cu instituţii academice, cum ar fi Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, care studiază aplicaţiile inteligenţei artificiale pentru a sprijini securitatea naţională, asistenţa umanitară şi intervenţia în caz de dezastre.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Felicitari Don Felipe!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
APA NOVA
e-infra.ro
eximbank.ro
digi.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6464
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2078
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8855
Gram de aur (XAU)Gram de aur346.6329

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb