Afacerile JTI România cresc la 1,3 miliarde euro, din care 75% taxe

Comunicate de presă / 17 iunie 2021

Afacerile JTI România cresc la 1,3 miliarde euro, din care 75% taxe

Conform raportărilor financiare finale pentru anul trecut, cifra de afaceri înregistrată de JTI în 2020 pentru cele două entităţi cu care îşi desfăşoară activitatea în România, JTI Trading şi JTI Manufacturing, depăşeşte 6,3 miliarde lei (1,3 miliarde euro), în creştere cu peste 16% faţă de 2019. 75% din cifra de afaceri, şi anume 4,8 miliarde lei reprezintă sume virate la stat: accize, TVA şi alte taxe şi contribuţii, în creştere cu circa 13% faţă de anul precedent, se arată într-un comunicat remis redacţiei.

Profitul celor două entităţi JTI în 2020 este de peste 731 milioane lei, în creştere cu 34% comparativ cu 2019.

 

"Într-un an de criză fără precedent, am demonstrat că facem parte dintr-o industrie rezilientă, pe care statul s-a putut baza. În 2020, vânzările legale au crescut pentru că piaţa neagră a scăzut la sub 10%, pentru prima dată în 15 ani, politica fiscală a fost predictibilă, iar cadrul de reglementare nu a suferit schimbări majore sau neaşteptate. Pe durata pandemiei ne-am confruntat însă şi cu dificultăţi: protejarea oamenilor, închiderea unor magazine, restricţiile din HoReCa. Reamintesc că în 2020 s-a dezbătut în Parlament cea mai radicală iniţiativă anti-tutun, care prevedea printre altele interzicerea expunerii produselor din tutun în magazine şi interzicerea oricăror sponsorizări din partea companiilor de profil, iniţiativă a cărei adoptare ar fi dus la expansiunea contrabandei şi ar fi lovit şi mai mult sectorul cultural, atât de grav afectat. Ne bucurăm că putem să ne desfăşurăm activitatea sprijinind în continuare Vama Română şi Poliţia de Frontieră, precum şi  comunitatea în care muncim şi trăim, prin programele sociale şi culturale pe care le derulăm în România de mai bine de 20 de ani", a declarat Evgeny Nikolsky, General Manager JTI România, Moldova şi Bulgaria.

 

JTI este una dintre primele companii multinaţionale stabilite local, încă din 1993 şi a investit până acum în România peste 250 milioane de euro. Recent, compania a anunţat o investiţie de 60 de milioane de euro în următorii trei ani pentru modernizarea capacităţilor de producţie ale fabricii din Bucureşti. În momentul de faţă, aproximativ 70% din producţia JTI Manufacturing este exportată în circa 50 ţări.

 

România este al treilea producător european de ţigarete, după Germania şi Polonia. Conform INS, în 2020 totalul exporturilor a fost de peste 1,3 miliarde euro, contribuţia pozitivă a tutunului la balanţa de plăţi fiind de circa un miliard de euro.

Conform ultimei execuţii bugetare anunţate, veniturile provenite din accizele pentru produsele din tutun au crescut în prima parte a anului cu peste 12,5% (de la an la an), ceea ce înseamnă că sectorul tutunului este unul dintre cei mai solizi contribuabili la bugetul statului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2022
Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9126
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6804
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9667
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6911
Gram de aur (XAU)Gram de aur266.7598

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro